tanácstalanság

2012.08.26.
Kedves Dr. nő!
Lindynette 20 fogamzásgátlót szedtem ( az első 3 levéllel), de abbahagytam 2hónapja , mert sok volt a sárga folyásom és az orvos ezt javasolta. Folyásom még mindig van és volt is csak nem olyan nagy mennyiségben , mint a gyógyszer szedése közben.
A másik probléma, hogy miután a párom elment bennem égő, csípő érzést éreztem a hüvelyemben kb. negyed óráig, azután mindig elmúlt. Mondtam az orvosnak , de csak annyit mondott h a sperma nem csíphet, amit énis tudok, de valami mégis kiváltotta.Fertőzésem, gombám nincs, mert arra végeztek egy vizsgálatot. Mióta nem szedem a gyógyszert gumival védekezünk.
Tulajdonképpen a kérdésem, hogy a folyás és a maró érzés , valamint a fogamzásgátló összefüggésbe lehet-e az esetlegesen megváltozott hüvelyflórámmal?
A napokban megyek nőgyógyászhoz. Próbáljak meg egy másik gyógyszert, vagy próbáljam meg mégegyszer a Lindynette-t?
Tanácstalan vagyok, mert ahová járok egyszerűen szalagra dolgoznak és nem tájékoztatnak a problémám megoldásáról. Arra sem mondtak semmit , hogyha fertőzés nem, akkor mi okozza a maró, csípő érzést.
19 éves vagyok.

Szakértőnk válasza a tanácstalanság kérdésre

Kedves Levélíró!

Oka nyilván van a folyásnak és a csípő érzésnek is. Lehetséges hogy nincsen kifejezett fertőzésed, de gyengült a saját flórád. Ennek a helyreállításával kellene megpróbálkozni (pl. Vitagyn C, Lactofeel stb.). Amennyiben a panasz nem szűnik, ismételt orvosi vizsgálatra lesz szükség, mert valószínűleg mégis fertőzés áll a háttérben. Elképzelhető hogy a folyás összefüggésbe hozható a fogamzásgátló tablettával. Ha tartós kapcsolatban élsz és praktikusabb lenne a tabletta szedése, akkor adj neki még egy esélyt. Ezzel kapcsolatban kérd ki a nőgyógyász véleményét, lehet hogy célszerű volna másfajta készítményt használnod.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor