teherbeesés

2012.07.18.
Tisztelt szakértők!
Fontos kérdésem lenne. Az öcsém most 21 éves és van egy barátnője, 18 éves, 2 éve vannak együtt. A lány bejelentette, hogy terhes, de mindig minden alkalommal védekeztek óvszerrel. Nemrégen tudomásunkra jutott a közös ismerősünkön keresztül, hogy orális kielégítést követően az ovulációja idején bejuttatta a spermát a hüvelyébe fecskendővel. Kérdésem, ez lehetséges?????
Én régen úgy tanultam biológiából, hogy a spermiumok szabad levegőn csak pár másodpercig életképesek, ugyanakkor most olvastam Boris Beckerről is, akit úgy vágtak át, hogy a nő a szájában a spermával rohant a klinikára, megtermékenyíttette magát és mára már ott a kislányuk. A lány természetesen meg akarja tartani a babát, remélve, hogy ezzel az öcsém örökre mellette marad.Lehetséges, hogy így esett teherbe? mert ha nem, akkor a baba biztosan nem az öcsémé, kérném mielőbbi válaszukat!Köszönöm:Rita

Szakértőnk válasza a teherbeesés kérdésre

Kedves Rita!

Elméletileg elképzelhető ez a lehetőség is (tévedés, hogy a spermiumok szabad levegőn pár másodperc alatt elpusztulnak), de az sem kizárt, hogy mégis szeretkezés során (óvszer használata mellett) esett teherbe. Nagyon fontos lenne, hogy az öcséd és a barátnője őszintén beszéljenek egymással, hiszen (habár a végső döntés az övé) mégsem dönthet teljesen egyedül a hölgy a terhesség sorsáról. Amennyiben ő ragaszkodik a baba megtartásához, a testvéred pedig ettől teljes mértékben elzárkózik, azt tisztázni kell már most. Így mindenki tudja, hogy mire számíthat. Ha bebizonyosodik, hogy a lány "csellel" esett teherbe, az nyilván hatással lesz a kapcsolatukra, elképzelhető, hogy az öcséd innentől nem tud már bízni benne és lehet hogy felmerül a szakítás lehetősége is. (Ezt nem tudhatom, de az biztos, hogy sok letisztázandó dolog van közöttük.)

(U.i.: Ez a "szájában a spermával rohant" dolog nem túl valószínű, a nyál nem az a közeg, amit a spermiumok kifejezett szeretnek..)

Minden jót:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor