Nuvaring és terhesség?

2012.01.24.
Kedves Doktor Nő!
Óriási problémám van. Hüvelygyűrűt használok. A 3. gyűrűmet január 3-án tettem fel. A párommal természetesen folyamatosan élünk szexuális életet, következő héten pénteken, azaz 13-án is együtt voltunk, utána viszont észre vettem, h barnázok.. azt hittem átmeneti és lehet, hogy mielőtt lefeküdtünk már azelőtt elkezdtem barnázgatni/kicsit vérezni és a mai napig tart, de csak halványan és ma kellett levennem a gyűrűmet. 13-a óta nem voltunk együtt. A kérdésem az, hogy lehetek-e terhes? Doktor Nő, nagyon félek, hogy nem voltam teljesen védett, aznap 13-án, amikor elkezdtem barnázni. Remélem érthetően leírtam a problémámat.
U.i.: A hüvelygyűrű tájékoztatójában olvastam, hogy az első 3 gyűrűnél még normális a menstruációk közötti pecsételő, ill. áttöréses vérzés.
Válaszát nagyon várom és előre is köszönöm!
Julianna

Szakértőnk válasza a Nuvaring és terhesség? kérdésre

Kedves Julianna!

Én nem adok sok esélyt a terhességnek, hiszen az előző hónapokban is szabályszerűen alkalmaztad a hüvelygyűrűt. Egyes esetekben előfordulhat vérezgetés a gyűrű használata mellett. Ha a megvonásos vérzés rendesen megjön, akkor végképp ne aggódj. Ha a további ciklusokban is előfordul a barnás folyás, menj vissza a nőgyógyászodhoz, előfordulhat hogy más típusú fogamzásgátlót fog javasolni.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor