Hordjak melltatrót? Sok kérdésem van...

2012.01.05.
Jó estét!
Most egy újjal problémával jövök. Melltartó.
13 éves vagyok, és nem túl nagy a mellem. Egy maroknyi. És nem is szép kerek, hanem hegyesebb. Ez fog még változni?
Kb. 10 éves koromban kezdett el nőni. 11 évesen megállt a növekedésben. 2 év alatt, csak egy nagyon picit nőtt. Viszont néha szokott fájni. Egy hete pedig nagyon érzékeny. Eddig is az volt érintésre, de most kimondottan. Már csak háton bírok aludni, mert ha oldalt alszok, akkor nyom, és fáj. Ha enyhén ugrálok, akkor is elég kellemetlen. Lehet, hogy nő? Vagy valami bajom van? Ha csak nő, akkor mikorra nő jó nagyot? Minden rokonomnak elég nagy a melle, ez számít? Ettől függetlenül nekem lehet még kicsi mellem?
És ön szerint hordjak melltartót? Természetesen most is hordok, de csak egy van, ami igazán kényelmes. Egész héten az van rajta, csak az egyik hétvégén mosom ki, addig egy másikat viselek. Ez baj? Ez a melltartó nem kosaras. Kicsit mint ha sportmelltartó lenne. Nagyon kényelmes, nem is érzem, hogy rajtam van. Viszont nem tart túl jól. Ha ugrálok, nem gátolja jól a mellem lötyögését. Más melltartót nem bírok hordani, mert kényelmetlen. Nem szorít, vagy ilyesmi... Egyszerűen nagyon kényelem mániás vagyok, és nem bírom a melltartó pántot, a hátulján lévő csatot. Ha normális, kosaras melltartót veszek, akkor mindig benyúlok a mell alatti részhez, mert kellemetlen. Mit tegyek? Van vagy 100 melltartóm, de egyik sem kényelmes. De melltartót mindenféle képen hordok, mert félek, hogy lógni fog a mellem.
A másik probléma az, hogy néha látszik a mellbimbóm. (az előző kérdésemben írtam, hogy csak néha látható). Most, hogy tél, s hideg van, nagyon gyakran. Iszonyatosan szégyellem. Egyrészt a hegyes formája, másrészt a mellbimbóm miatt. A szivacsos melltartó mégjobban kényelmetlen, meg én csalásnak tudom be. Másnak látszik benne, és én nem szeretem az ilyet. Meg a szivacsrétegtől amúgy is nagyobbnak látszik. Mit tegyek?
Bocsánat, hogy hosszú lett!

Szakértőnk válasza a Hordjak melltatrót? Sok kérdésem van... kérdésre

Kedves Levélíró!

Olyan melltartót hordj, amelyik kényelmes-ennek az egyik titka az, hogy a mérete megfelelő legyen. Ehhez meg kell mérni a mell alatti körméretet (ez adja a melltartó méretében levő számot) illetve a mell körméretét (a mellbimbó magasságában mérve). A két érték közötti különbség adja a melltartó kosárméretét (pl. B, C stb.). Válassz megfelelő méretet. A melltartó pántját is úgyállítsd be, hogy kényelmes legyen. Az természetes, hogy ugrálás közben a melled is mozog, ezt kivédeni csak kifejezetten sportmelltartóval lehet.

A fájdalom valószínűleg hormonális hatásra következett be (ha mindkét oldalon érzed), ez a menstruációs ciklussal szinkron is bekövetkezhet ill. utalhat a mirigyállomány növekedésére is. Hogy mikor fog "nagyot nőni" a melled, azt sajnos senki sem tudja megmondani, mert erre nincsen mindenkire érvényes szabály. Ez egyéni dolog. Ha az anyukádnak nagyobb keblei vannak, akkor valószínűleg neked is hasonló méretűek lesznek idővel.

Ha hidegben látszik a mellbimbód, azt esetleg zavarónak élheted meg, de nincs benne semmi szégyenletes, természetes reakció. Persze ha esetleg valaki megjegyzést tesz rá, az kellemetlen lehet, de ezzel próbálj nem foglalkozni. Az előformázott kosarú melltartókban ez a jelenség nem látszik, vagy nem annyira. Nem feltétlen szivaccsal turbózott típusra gondolok, csak arra a fazonra, ahol a kosarak formája előre ki van alakítva.

Minden jót:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor