mindenütt szőr 2.

2011.11.24.
Köszönöm a válaszát.
Igen,egyéb területeken is problémám van a szörrel. (arc,has,mell,hát...)
Nőgyógyászhoz hamarosan megyek,akkor tőle majd érdeklődöm. Ha gyógyszert ir fel,amit Ön is emlitett,hogy fogamzásgátló hatású akkor az nem jelent gondot hogy én már 2 éve azt szedek? Abba kell majd hagynom,vagy talán még "védetebb" is leszek? Köszönöm!
--------------------------------------------------------
Üdvözlöm!
20 éves lány vagyok.
Számomra egy elég nagy problémával fordulok Önhöz.
Régóta küszködöm a szörrel. Egy átlagos lányhoz képest,szerintem túl sok férfi hormon lakozik bennem. Az alsó lábszáraimon nagyon erős a szőrzet. Botorválni szoktam,nyáron esetleg epilálom. A borotvától természetesen másnapra már elég szúrós vagy már ugyan azon nap végére is kicsit. Szeretnék elmenni gyantáztatni. Nem a fájdalomtól félek,hanem hogy meg kell várnom még kellő hosszúságra kinől,hogy tudják gyantázni. De szerintem ha azt az időt megvárom,a kozmetikus ledöbben. Szégyellem. Magamnak viszont nem tudom elvégezni,mert megunom és abbahagyom. Nem csak a lábammal vannak ezek a problémák. A kezem is ilyen,de mondjuk nem ennyire vészes a helyzet. Van erre valami gyógyszer? Vagy bármilyen megoldás? Kihez tudnék fordulni? Olyan megoldást szeretnék (pl ha gyógyszer) ami nem befolyásolja a fogamzásgátló hatását,mert azt szedek. Köszönöm a segítségét! :(
Kedves Levélíró!
A kozmetikus nem fog szerintem ledöbbenni, neki ez a munkája és mindenféle embert lát. Egyébként ez lenne a leginkább célravezető megoldás. A karodon levő szőrzetet is lehetne gyantáztatni, esetleg szőkíteni (ezt a kozmetikus eldönti majd). Ha egyéb helyeken is tapasztalsz férfias típusú szőrösödést (pl. arc, has, mell stb.), akkor leheséges hogy tényleg a férfihormon túltengése áll a háttérben. Ebben az esetben a nőgyógyász tud felírni olyan gyógyszert, ami visszaszorítja a kóros szőrzetet (és pattanásokat, mitesszereket), de közben fogamzásgátló hatása is van.
Üdv:

Szakértőnk válasza a mindenütt szőr 2. kérdésre

Kedves Levélíró!

Ha a nőgyógyász felírja ezt a bizonyos gyógyszert, aminek az a fő hatása, hogy semlegesíti a nagyobb mennyiségben termelődő férfihormonok hatását, akkor az előzőleg szedett tablettát abba kell hagynod. Ez nem jelent semmilyen problémát.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor