Petting

2011.11.03.
Jó estét!
Én egy 15 éves lány vagyok és a barátommal (17) már lassan 2 hónapja vagyunk együtt. Ez az első komoly kapcsolata mind kettőnknek és elérkezettnek éreztük már a nemiséget. Ám, a barátom szüzességi fogadalmat tett és kizárólag a petting jöhet szóba. Ezt a szintet el is értük és csak utólag jutott eszünkbe, hogy miután én elértem, hogy ő elélvezzen (manuális úton), azt követően elmentem kezet mosni. Ő addig "elrendezte magát", felöltözött és úgy emlékszik, hogy ezt jobb kézzel csinálta és a bal kezén, a hüvelykujján látott egy foltot, de azt is letörölte a blúza ujjával. Kicsit még simogatott engem, miközben én az ölében ültem - véleményem szerint, itt, ha lett volna az ujján sperma, akkor azt belém törölhette -, majd emlékei alapján a bal kezével, két ujjal belém hatolt, majd kis idő után - körülményváltozás végett - befejeződött a dolog. Rá kb. 2-3 órára jutott az eszembe, hogy Ő nem mosott kezet. Nagy nehezen elmentünk életemben először Édesanyámmal a tini nőgyógyászatra, ahol ezt nem jegyeztük meg, csak, hogy már 4 éve van menzeszem és még nem állt be ciklikusan. A doktornő elküldött alhasi ultrahangra, ahol - bár ezt nem is figyelték szerintem - nem vettek észre semmit, csak h vastag a méhnyálkahártyám (12 mm) és, hogy van egy kis folyadék a douglas-emben, gyulladás lehet. A doktornő azt mondta, hogy nincs baj, örül, hogy hozzá járok és, ha baj van, csak szóljunk be, jöjjünk, és ne féljek tőle, bármiben készségesen segít. Egészen megkedveltem. Megnyugodtam nagyjából, hogy valószínűleg nem lehetek terhes, mivel korábban még 6 (!!) ovulációs kalkulátor is rá 1-2 napra írta a termékeny időszakom kezdetét. Legutóbb 18.-án jött meg és elvileg 15.-én kéne, megjöjjön, ha 28 napra számolok. Azóta már 3-szor pettingeltünk (mind egy napon, higiéniára vigyáztunk) és az elsőnél aznap nem, de a másodiknál, mikor 2 ujjról kérésemre 3-mmal próbálkozott, kis fájdalmat éreztem, így visszatértünk a két ujjhoz. Később már az is fájt és a 3. alkalommal már az 1 ujjat is nehezen bírtuk. Rá egy napra, mikor magamhoz értem ott úgy, még mindig éreztem fájdalmat a hüvelybemenetnél (elvileg még szűz vagyok). Az rizikósabb eset a menzeszem végét követően 3. napon volt és a ma (tehát 3.-án voltam nőgyógyásznál), a szűzhártyás 2 napja.
A kérdéseim a következők lennének:
- Lehetséges, hogy esetleg mégis terhes vagyok?
- Mi az a douglas, vagy mi??? És a folyadék jelentheti csak azt, hogy felfáztam???
- Ilyen vastag méhnyálkahártyába lehetséges, hogy beleágyazódhat egy zigóta, vagy már esetleg beleágyazódott a zigóta?
- Ha nem is keresik, de attól még láthatják, a hasi ultrahangon látszik, ha esetleg a beágyazódás megtörtént és keresés nélkül is felelhető?
- Lehet h átszakadt a szűzhártyám úgy is, hogy nem vérzett semmi, csaj fájt/fáj?
Azt hiszem ennyi! Még írok, ha eszembe jut valami… Kérem, gyorsan válaszoljon, amennyire csak lehet, mert, azóta gyomorgörccsel élek!  Előre is köszönöm, igazán hálás vagyok!

Szakértőnk válasza a Petting kérdésre

Kedves Levélíró!

Nagyon szimpatikus volt a leveled, igényesen fogalmazol. Na haragudj a kissé késői válaszért.

A legfontosabbal kezdem: kevéssé valószínű, hogy ez az eset terhességhez vezetne. Persze az a legcélszerűbb, ha a barátod kezet mos, mielőtt hozzád ér intim területen. A 12 mm-es méhnyálkahártya alkalmas lehet a megtermékenyített petesejt befogadására. A petezsák azonban ultrahanggal is csak később látható (kb. a fogamzás után 3 héttel). Ilyenkor természetesen akkor is észreveszi a vizsgáló, ha éppen más miatt vizsgálja a kismedencei szerveket. Ha késne a vérzésed, akkor csinálj egy tesztet a megnyugvás kedvéért, de egyelőre nem kell gyomorgörccsel élni.

Az fájdalmas behatolásnak lehet ahhoz köze, hogy nem voltál megfelelően felizgulva és így nem volt megfelelő a nedvesedés foka sem, illetve a hüvely körüli izmok is akadályozhatták a behatolást. Esetedben én arra gyanakszom, hogy nem vágytál igazán a pettingnek erre a formájára, nem volt eléggé nedves a hüvelyed és így apró kis hámhiányok keletkeztek, amik még másnap is kellemetlen érzést okoztak.Figyeljetek oda a megfelelően hosszú és izgató előjátékra, ha szükséges, akkor használjatok síkosítót. A szűzhártya átszakadása nem jár minden esetben vérzéssel, tehát hogy ép-e még, az csak nőgyógyászati vizsgálattal tisztázható.

A Douglas a hasüregben található tér, ami a méh és a vastagbél között, a hashártya áthajlásánál van. Ha benne folyadék mutatható ki, az lehet teljesen normális is (pl. peteérés kapcsán), de utalhat betegségre is (pl. kismedencei gyulladás, nem felfázás, mert az a húgyhólyag betegségét jelöli).

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor