ugye nem lesz terhes?

2011.08.16.
Üdvözlöm, a barátnőmel ma reggel feküdtemle először,neki nem ez volt az első,de én most vesztettem el a szüzességem. Először óvszer nélkül raktam be.Nem mentemel,nem éreztem,de mégis jött ki váladék, amikor kivettem belőle, nemhinném,hogy ment volna bele ondó letörölte magáról. Utána vártunk kis időt,majd óvszerrel is megpróbáltuk, ezzelmeg az volt a baj,hogy amikor kivettem,lecsúszott, de hát az óvszerbe ment az ondó,olyan nagyon nagy mennyiség nemkerülhetett a lányba...azt mondta,5én jött meg legutóbb a havija,most 16a van, és én nagyon félek, de ugye nem esett teherbe? mondta,hogy másokkal is igy csinálta meg én is hallottam, hogy a srác időp előtt kiveszi és nemélvez bele a lányba..de előváladék vagy valamennyi ondó igy is kerülhet a lányba nem?? mit tegyekmost? vegyek72 órás terhességi tesztet, vagy mitévő legyek? kb10 napja volt a havija,ilyenkor ugye nincs rá esély?
elnézést ezért a terjedelmes levélért, kérem segitsen,mit csináljak
megtisztelő és mihamarabbi válaszát előre is köszönöm

Szakértőnk válasza a ugye nem lesz terhes? kérdésre

Kedves Levélíró!

Arra figyeljetek a későbbiekben, hogy előváladék se jusson a hüvelybe (tehát egyáltalán ne hatolj be óvszer nélkül), és az aktust követően mihamarabb húzd ki a péniszedet úgy, hogy közben az óvszert egyik kezeddel a pénisz tövénél a helyén tartod. A terhesség létrejöttéhez az előváladék vagy kis mennyiségű ondó is elegendő.

A terhesség létrejöttére a ciklus összes napján van esély. Bizonyos napokon (pl. a vérzés napjai) elenyésző, más napokon pedig elég sok (pl. a peteérés körüli napokon). Esetetekben a 11. napon történt az aktus, ami szabályos, 28 napos ciklus esetén viszonylag veszélyesnek számít. (A spermiumok két napig is életben maradhatnak a női szervezetben!) Ha védekezés nélkül történik egy aktus, akkor valóban van mód 72 órás tabletta bevételére (ezt nőgyógyász vagy háziorvos írja ki és megakadályozza a teherbe esést). A terhességi teszt körülbelül az aktust követően két héttel mutatja ki a megfogant terhességet. Egyelőre próbálj meg nem nyugtalankodni, és a jövőben egy picit körültekintőbb lenni.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor