Szemölcsök a péniszen

2011.06.23.
Tisztelt Doktornő/úr!
17 éves fiú vagyok, szűz, azonban évek óta maszturbálok. Már régóta jelen van a problémám, azonban most jöttem rá, hogy mibenlétéről mindenképpen meg kell kérdeznem egy szakértőt.
A péniszemen apró szemölcsök vannak. Ezeket elsősorban a makk peremén, illetve kevésbé sűrűbben a péniszem hátsó részén, annak középvonalán egészen a tövéig lehet megfigyelni. Méretüket tekintve kb 0,5 mm körüliek, bőrszínűek, érintésük nem okoz fájdalmat, ritkán esetleg minimális viszketés figyelhető meg. Számszaporodást nem tapasztaltam.
Egy internetes weblapon olvastam, hogy a fiatal férfiak 30-40 %-ánál természetes okból megtalálhatóak e szemölcsök, azonban kevésbé megbízható a forrás.
Kérdésem a következő volna: mi lehet ezeknek a szemölcsöknek az oka? A nemi betegség lehetséges úgy, hogy még nem volt szexuális kapcsolatom? Vagy csakugyan természetes volna?
Tudom, hogy az urológushoz fordulás lenne a leginkább pontos, azonban előbb itt szeretnék választ kapni.
Köszönöm segítségüket,Tibor

Szakértőnk válasza a Szemölcsök a péniszen kérdésre

Kedves Tibor!

Az általad leírt szemölcsök valóban lehetnek úgymond normálisak, hiszen a papillomatosis penis nevű elváltozás nem betegség. Én esetedben erre gyanakszom a leírás alapján. Ezek nem fertőzőek, nem okoznak semmilyen problémát. Ha zavarnak, akkor bőrgyógyász tud neked segíteni az eltüntetésükben.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor