Óvszer választás

2022.12.17.
Szép napot!
Bence vagyok, 16 éves és egy olyan kérdés bukkant fel számomra az utóbbi napokban, hetekben, hogy okés, megvan az óvszer méret (nehezen, de azt internetes segítséggel meg tudtam állapítani), mindazonáltal amikor bementem egy üzletbe megnézni egyáltalán, hogy mi is a választék, akkor nagyon sok fajta volt, de nem méretben, hanem sok fajta márka, típus, mindenféle különleges tulajdonságokkal amiket én még sose láttam, nem hallottam róluk és mostmár úgy gondolom, hogy a méret lesz a legkisebb gondom az óvszerek terén.
Persze nem "csak úgy" kezdett el érdekelni, hogy miért is ne nézhetném meg ezeket, hanem már lassan érik is a "dolog" és ez miatt kicsit nyugtalankodok is, hogy akkor melyik biztonságosabb, melyik nyújt kellő védelmet, melyik az amelyik akár kellemesebbé is teheti, de biztosan nem vesz el az aktusból (bár gondolom mindegyiket lehet érezni valamelyest).
Próbáltam böngészni az internetet ezzel kapcsolatban, de nem találtam megnyugtatónak az írásokat, ugyanis sokszor megoszlanak a vélemények, pontatlanok a leírások és össze is tud zavarni...
Úgyhogy ebben kérnék tanácsot, hogy mégis mik ezek a típusok, mire jók, melyiket mikor és kinek (kezdőknek, haladóknak..) ajánlatos használni? Van-e megbízható márka? Interneten jobb lenne ezt megvenni? Melyik használata jobb a másik félnek esetleg (ez egyáltalán számít ilyenkor, vagy ezzel nem lesz gond?)? Érdemes óvszeren kívűl mást is beszerezni (plédául síkosító)?
"Óvszer nélkül nem biztonságos az aktus még a védekezés ellenére sem, mivel akár az előváladéktól is megtörténhet a termékenyülés" Ez mennyire helytálló? Az esetek hány százalékában fordul elő? Vagy ez csak puszta óvatlanság?
Előre is köszönöm válaszát!
Bence

Szakértőnk válasza a Óvszer választás kérdésre

Kedves Bence! Nem lehet megmondani milyen márkájú, fajtájú legyen, mint ahogy azt sem ki milyen sportcipőt vegyen. A méret ami adott lehet, ezen kívül próba és tapasztalat. Érdemes lehet márkásabb terméket, síkosítót beszerezni. "Óvszer nélkül nem biztonságos az aktus még a védekezés ellenére sem, mivel akár az előváladéktól is megtörténhet a termékenyülés" Ez mennyire helytálló? Az esetek hány százalékában fordul elő? Vagy ez csak puszta óvatlanság? - Az esetek felében eredményez 100 nőből terhességet a megszakított közösülés. Tehát nem óvatlanság.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor