Hererákom van?

2016.11.19.
Kedves szakértők!
Az elmúlt héten egyre jobban fáj a bal herém.
Hetfőn egy kicsit fájt, kedden egyre jobban, és most szombaton pedig már amikor a laptopomat teszem a lábamra (ez által egy kicsit a herémre is megy a súlyából) úgy érzem, hogy úgy dobog, mint a szívem, csak lassabban, és fáj.
Rákerestem, és azt írták, hogy tapogassam meg itt, és ott, és úgy éreztem, hogy egy kicsit fel van dagadva a bal herém hátulján.
Mit kéne tennem? Mert nem nagyon szeretném, hogy idegen emberek tapogassák a nemi szervem alatti részt, és a szüleimnek se merem elmondani. Nagyon megijedtem, hogy hererákom van, és már ott tartok, hogy mindjárt sírok.
12 éves vagyok, és nagyon félek e miatt.
Remélem minél hamarabb kapok rá választ.
A választ pedig nagyon KÖSZÖNÖM előre is.
Kersák István 12 éves fiú.

Szakértőnk válasza a Hererákom van? kérdésre

Kedves Levélíró! Ha fájdalmas, megnagyobbodott, meg kell mutatni orvosnak. Ami kérédés, nincs-e láz, nem elszíneződött-e? Ami inkább lehet az gyulladás, esetleg a here véna thrombosisa. Mind a kettő nagy bajt tud okozni ha nincs kezelve, emiatt feltétlen meg kell mutatni orvosnak. Kifejezett panaszok esetén akár urológia ügyeleten (kórházban), vagy sürgősségi osztályon. Egyébként háziorvosi beutalóval urológián. Szerintem Apukádnak szóljál és mond el mi a baj, ha fájdalmas és duzzadt nem szabad annyiban hagyni és nem biztos hogy rendeződik magától, sőt.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor