Herezacskó erek + egyébb kérdés

2015.12.06.
Üdvözlőm, olyan problémám lenne hogy végeztem egy kis ön vizsgálatot és azt vettem észre hogy a herezacskóm alján a bal herénél az erek sokkal vastagabbak és lilábbak mint például a zacskó több részénél. És azt is tudni kell hogy vándorló herém volt még gyerek koromba de azt még annak idején kezeltük és már a helyén van az orvos is azt mondta hogy nincs vele probléma nem halt el és ugyan olyan termékeny mint a másik. És alap járatban hirtelen nőttem meg és sovány testalkatú fiú vagyok 194cm 75 kg. Pontosan hogy melyik oldal volt megműtve azt nem tudom megmondani de a jobb oldalon lévő here alatt is látható egy két vastagabb ér. És azt szeretném megtudni így látatlanba hogy azon kívül hogy nem esztétikus gondot okozhat ez nekem vagy mire utalhat ez? Félek bármi féle szövődménytől és nem szívesen mennék 22 évese urulógushoz. Erről szeretnék egy választ kapni, igazából már olyan ideges vagyok e miatt hogy még egy kicsit fáj is a heréim is és félek hogy ez nem normális?
Ha szabad még kérdezni miért van az ha elmegyek wc-re pisilni és ki is ürítettem a fölösleges vizeletet és eltelik pár perc és azt veszem észre hogy pár csepp vizelet távozik belőlem akaratlanul is az alsóneműmbe, nagyon kellemetlen és nem tudom h mások ezt megérzik a szagát.
És hogy hány éves korig nő a pénisz mérete?
Előre is köszönöm a választ!

Szakértőnk válasza a Herezacskó erek + egyébb kérdés kérdésre

Kedves Kérdező!

Ez a varicocele a herében futó vénás erek viszértágulata, gyakrabban a bal oldalon. Nem feltétlenül a vándorló herével függ össze, kialakulhat gyermekkorban és felnőttkorban is. Egy billentyű rendellenesség a vénában okozza az eltérést és így a véna kitágul. Mivel a tágulat miatt panghat benne a vér, és ez emeli a hőmérsékletét a herének okozhat nem elhanyagolható százalékban meddőséget az eltelt idő függvényében. (A spermiumokban meghatározott hőmérséklet kell, nem véletlenül van a here a hasüregen kívül, ahol magasabb a hőmérséklet). Két oldalról lehet megközelíteni a varicocele kezelését. Ha akkor megy az ember vele orvoshoz (ami szerintem a rosszabb megoldás), amikor gyermeket szeretnének és az mondjuk egy éve nem sikerül, akkor ha a nőnél nem találnak eltérést, vagy eltérést találnak a sperma mikroszkópos vizsgálatánál, vagy csak tapintható a viszértágulat, műtétet fognak javasolni. Bár a varicocelével rendelkező férfiak csak 15%-a meddő, de ez előre nem mondható meg, én ezt nem várnám meg, a családtervezés lehet 22 évesen még korai, de én előre gondolkodva nem adnék esélyt annak, hogy ez majd lehet gondot okoz ha babát szeretnének majd egyszer a partnerével.

A másik oldalról, ha nem is tervez családalapítást, a felnőtt varicocelés herét igenis követni kell, mert ha az érintett oldali here mérete idővel csökken, indokolt lesz a műtét.

Szerintem fiatal életkor ide vagy oda, pont, hogy a későbbi kellemetlenségek elkerülhetőek legyenek, elmennék urológushoz. Nehezen szoktak a felnőtt férfiak urológushoz menni, nem szívesen vizsgáltatják ezen testtájékukat, de túlélhető, szakember véleményezi és nem csak leírás alapján. Lehet azt mondja egyenlőre semmi, és így akkor izgulni sem kell. Úgyis mindig eszébe fog jutni.

A vizelet elcseppenés - inkontinencia számos okkal magyarázható, túlzott izomfeszülés, stressz, de lehet a húgyutakban valamilyen szűkület, akadály, ami szintén az urológus asztala.

A pénisz kb 22 éves korig nő, de egyénileg változó.

Szerintem negy levegő és menjen el urológushoz, túl fogja élni, okosabb lesz megnyugszik. Más férfi is zavarban van urológusnál, de higgye el nincs oka rá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor