Az óvszerek biztonsága ......

2015.09.05.
Tisztelt Doktorúr/nő . Azzal a kérdéssel fordulok magukhoz hogy biztonságosak e az óvszerek es hogy mennyi az esélye higy lyukas a gumi de nem látjuk a lyukat ? Barátnőmnel most tervezzük az első szexet és mivel szüzek vagyunk igy nem bizunk Óvszerban.Félünk hogy gyártási hibás és a lyukat nem vesszük észre stb. Sok cikket olvastam ezzel kapcsolatban az interneten es nem kaptam jó választ mi szerint biztonságos-e.Sok embernél lyukas volt es hát 9hónap mulva fölsírt ez a lyukas gumi ...Akarjuk mind a ketten de nem merjük az óvszer miatt. Egyikőnk sem szeretné hogy bekövetkezzen a terhesség ... Fogamzásgátló tablettát nem szedhet mert ahoz nőgyógyászkell es ha a szulei megtudják ezt akkor véget vetnek nekünk ,így óvszert tudunk használni csak :/ Milyet kellene vennem ? Mind a ketten 16-évesek vagyunk . ön mit javasol ?

Szakértőnk válasza a Az óvszerek biztonsága ...... kérdésre

Kedves Kérező!

Szerintem bízhattok az óvszerben, ha helyesen használjátok, és alaposan elolvassátok a használati utasítást nagyon-nagyon kicsi az esély, hogy kilyukad. Olyat érdemes venni,amin van minőségellenőrzési jel, érdemes eleinte drágább, de jobb nevű márkát választani. Persze, egy módszer sem 100%, de általában minden módszernél akkor történik "baleset" ha valamit nem tartanak be, pl. elfelejtett valaki egy tablettát bevenni, vagy a megszakításosnak indult közösülés mégsem úgy végződik stb.

A biztonságérzetet fokozhatjátok, ha az első együttlétet a ciklus második felére, a peteérés lehetséges ideje után legalább 4-5 nappal teszitek, hiszen a menzesz előtti utolső hétben elég kicsi a tehesség esélye. Alkalmazhatók még különféle spermicid krémek, kúpok, azonban el kell olvasni, hogy az adott óvszerrel ezek együtt alkalmazhatók-e, mert nem mindegyik jó minden típushoz.

Ha esetleg mégis baleset történne, a sürgősségi fogamzásgátló (esemény utáni) tabletta bevételére is van lehetőség.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor