Problémák magammal

2014.09.03.
Kedves Szakértő!
Most leszek 15 éves, fiú, és több problémám is van :
Kissé kövér vagyok, megnövekedett a mellem, ami engem nagyon zavar. A péniszem nyugalmi állapotban 4 cm, merevedési állapotban 8 cm. Sok kis fehér, mini pattanásnak kinéző dolog van rajta, de ha megnyomom, nem jön belőle semmi. Pattanásos a bőröm. Próbálkoztam sportolással, diétával, de egyik sem segített. Mit tegyek?

Szakértőnk válasza a Problémák magammal kérdésre

Kedves Levélíró!

Először is megnyugtatlak: közel sem vagy egyedül ezekkel a problémákkal. A korodbeli fiúk nagy része hasonló gondokkal küzd. A tested hatalmas változásokon megy keresztül, és ez megviselheti a lelkedet is.

A sport több okból kifolyólag is fontos lenne: az egyik, hogy úgy érzed, túlsúlyos vagy. A mozgás örömet okoz, kitartásra nevel, és ráadásul még jól is fogsz kinézni, növeli az önbizalmadat. Sportolj rendszeresen, heti 2-3 alkalommal. Azon kívül a sport jót tesz a bőrödnek is. Mindig figyelj oda arra, hogy elegendő (napi 2-2.5 l) folyadékot igyál.

A későbbiekben a péniszed várhatóan még nőni fog, a fehér pöttyök faggyúmirigyek (normális) teendőt nem igényelnek. A bőrödre használj megfelelő, problémás bőrre ajánlott bőrápoló készítményeket (rendszeres arctisztítás, ápolás). Ilyeneket patikában vagy drogériákban szerezhetsz be.

Üdvözlettel:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor