Proplémáim

2013.10.12.
Tisztelt Szakértő!
Az elmúlt 3 hónapban 5 kg fogytam futással.( a 70 kgból). Régen 3 km futottam, ma már 6 km futok. Általában szombaton és vasárnap szoktam, futni, mert időm sajnos nem engedi, hogy hétköznap is fussak. Szeretném a testemet formálni, hogy jobban nézek ki. Még van egy kicsi hasam, meg a combomon is van zsír. Sajnos, nem nagyon vagyok erős, mert 15 fekvőtámasznál többet nem tudok egyszerre megcsinálni, és ezen is szeretnék változtatni.
Sajnos elég félünk vagyok nincsenek nagyon barátaim, nem nagyon szoktam beszélgetni az iskolában sem. Nincsen egy igazi barátom sem. Akivel jobban vagyok azt nem tudom hogy barát vagy csak haver, nem tudom hogyan tudnám ezt eldönteni.
Ezért is kezdtem el futni, hogy jobban nézek ki és hátha barátkoznak velem.
Szerintem nem öltözök divatosan, és ezen is szeretnék változtatni, csak nem tudom, hogy hogyan, azzal piszkálnak, hogy minden nap ugyanabban a ruhában (pulóver, nadrág) vagyok. Ha elmennék is vásárolni, nem tudom milyet vegyek, ami nekem is tetszik meg nem nézek ki benne hülyén és nem szekálnak vele.
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy mti csináljak vlee, hogy kb. 6 hónapja borotválkozok, de szerintem a oldalt az arcomon gyorsan nő a szőr. Pedig csak 15 éves vagyok.
Sohase volt még barátnőm és ezt cikinek tartom.
Várom válaszát 15/F (65 kg/172cm)

Szakértőnk válasza a Proplémáim kérdésre

Kedves Levélíró!

Nagyon klassz, hogy sikerült fogynod és így jobban érzed magad. Szerintem ez sokkal többet számít mint az, hogy a többiek mit gondolnak rólad. Természetes igényed, hogy be tudj illeszkedni az osztályodba. Mégis úgy gondolom, hogy nem érdemes ezzel görcsösen próbálkozni. Ha nem mutatnak a többiek hajlandóságot, akkor talán másfelé kellene próbálkozni. Nincsenek iskolán kívüli ismerősied? Vagy más osztálybeliek?

Egy-két új ruhadarab sokat változtathat a külsődön, és lehet, hogy sokkal jobban fogod érezni magad úgy. Kezdetnek egy-két új ruhadarab is megteszi. Ne a többieknek próblj megfelelni, hanem válassz olyan ruhákat, amik tetszenek (amik közel állnak a stílusodhoz). Valószínűleg a többiek is pozitívan fognak nyilatkozni rólad, és ez alapot teremthet a beszélgetésre.

Nyugodtan borotválkozz olyan gyakran, ahogy szükségét érzed.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor