gyógyszer

2011.07.10.
Tisztelt Szakértő!
Sajnos nagy hibát követtem el. Nem olvastam el a gyógyszer leírását a papírról. Flector EP Rapid 50mg-os granulátomot kaptam a kiújult varicokele által okozott fájdalom enyhítésére. A gyógyszerrel együtt tilos az alkohol fogyasztása, de ezt csak most vettem észre. És már három napja minden este beültünk a kocsmába, és én is ittam. A papíron egyébként ezen kívül is ijesztő dolgokat lehet olvasni: például leírja, hogy gyomorfekély, gyomor-bél átfúródás, és a gyomor vérzése a kezelés alatt BÁRMIKOR ELŐFORDULHAT. Valamint növeli a szívinfarktus és az agyvérzés kockázatát, és émelygést is okozhat. Tegnap voltam nagyon rosszul, nehéz leírni, de pont talán az émelygés, megmagyarázhatatlan fáradtság, és pont gyomorfájdalmaim voltak. Ezek mind lehetnek a gyógyszer mellékhatásai a leírás alapján, akár amúgy is, de a mellette folytatott alkoholfogyasztás gondolom csak fokozhatta...
Az a kérdésem, hogy most így mi lesz, mit tudok tenni? Folytassam a gyógyszer szedését (természetesen alkohol nélkül) vagy tartsak szünetet? Milyen komolyabb következményei lehetnek? A másik pedig, hogy nem tudom, meddig kéne szednem. 3x1 tasakot kell bevennem, és a 20 tasakos dobozból 2-t írtak fel (tehát 40 tasak). Ezt mind beszedjem? Vagy abbahagyhatom korábban?

Szakértőnk válasza a gyógyszer kérdésre

Kedves Levélíró!

Szedd a gyógyszert nyugodtan tovább, de ne igyál mellette alkoholt. A fent említett szövődmények, mellékhatások hosszabb ideig tartó szedés mellett léphetnek fel, tehát emiatt nem kell aggódnod. A gyógyszert addig kellene szedni, amíg panaszaid vannak, illetve legfeljebb egy hétig (hacsak a felíró orvos nem javasolt neked mást).

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor