Főoldal / RECEPTEK / Zöldséges hal gyomorfekélyeseknek
  2017-08-18

Zöldséges hal gyomorfekélyeseknek

Nyáron a legfinomabb és legegészségesebb vacsora a zöldséges hal. Alábbi receptünk alapján könnyen elkészíthető és még gyomorfekélyesek, lisztérzékenyek, laktózérzékenyek, crohnosok, máj- vagy keringési problémákkal küzdők is.

- hirdetés -

Hozzávalók:

  • 50 dkg hal
  • 10 dkg burgonya
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg gyalult patisszon
  • 10 dkg gomba
  • 20 dkg paradicsom
  • késhegynyi õrölt fehér bors
  • víz
  • vaj

Elkészítés:

A megtisztított zöldségek közül vízben megpároljuk egy lábasban a burgonyát és répát, egy másik lábasban a patisszont és a paradicsomot. Ezután a zöldségeket olajban együtt megpirítjuk. A felszeletelt gombát külön pirítjuk meg. Elõmelegített tûzálló edényben vajon megsütjük a halat a forró sütõben. Kb. negyed óra sütés után a halhoz hozzáadjuk a megpirított zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, majd fóliával letakarva még fél órát sütjük.

Nehézség: közepes

Jó étvágyat!