Főoldal / RECEPTEK / Fokhagymás tengeri hal-filé cukorbetegeknek
  2019-08-18

Fokhagymás tengeri hal-filé cukorbetegeknek

Ha igazán egészséges, finom és egyszerűen elkészíthető ételt szeretnél az asztalra tenni, akkor készítsd el alábbi receptünk alapján a tengeri halat. Fogyaszthatják cukorbetegek és keringési problémákkal küzdők is.

- hirdetések -

Hozzávalók:

  • 1/2 kg fagyasztott szálkamentes filézett tengeri hal (pl. tonhal)
  • 2-3 dl tej
  • 2 evõkanál margarin
  • 3 gerezd fokhagyma
  • grill, vagy flecken fûszerkeverék
  • bors

Elkészítés:

A fagyos halat szobahõmérsékleten felengedjük, megszórjuk apróra vágott fokhagymával, tejjel leöntjük, úgy, hogy ellepje, majd a páclével együtt a hűtõbe tesszük és 3-4 óráig állni hagyjuk. Ezután lecsurgatjuk a halszeletekrõl a tejet, fûszerkeverékkel meghintjük, szükség esetén borsozzuk, sózzuk.
Teflonedényben megolvasztjuk a margarint, beletesszük a halat és fedõ alatt, mindkét oldalán 2,5-2,5 percig puhára pároljuk (óvatosan fordítjuk meg õket, mert könnyen széteshetnek), majd a fedõt levéve, mindkét oldalát megpirítjuk.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!