linzer
#Receptek

Málnás-mandulás linzer csontritkulásosoknak

2013.12.18.
1 perces olvasási idő

Karácsony közeledtével jó ötlet linzert készíteni. Egyaránt a gyermekek és felnőttek kedvence, mutatós és nagyon finom. Kínáld bátran csontritkulásos szeretteidet!

Hozzávalók:

  • 2 adag Update omlós tészta
  • 100 g málnalekvár
  • 35 g szeletelt mandula
  • 1 egész tojás

Elkészítés:

Nyújts ki az alaprecept szerint elkészített omlós tésztát* lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra, kend meg a tetejét tojással és szórd meg a szeletelt mandulával. Linzerkiszúróval (kb. négy centi átmérőjű) szaggasd ki, és tedd sütőpapírral bélelt tepsire egymástól fél centire. A leeső darabokat gyúrd össze, nyújtsd ki és szaggasd ki újra. Minden második linzerkarika közepét szúrd ki egy két centi átmérőjű forma segítségével. Előmelegített sütőben 160 fokon süsd 8–12 percig, míg a mandula meg nem pirul. Ha kihűlt, adagolj a teli lapokra lekvárt, és a kilyukasztott tésztát illeszd a tetejére.

*Az Update omlós tészta elkészítése:

Hozzávalók: 160 g Update lisztkeverék, 160 g margarin, 16 ml natúr joghurt, 5 ml folyékony édesítő, ½ citrom, ½ tojás.
Tedd egy tálba a margarint, reszeld rá a citrom héját, facsard rá a levét, és dolgozd össze az édesítővel, a tojással, hogy a margarin felvegye a nedvességet. Add hozzá a lisztkeveréket és a joghurtot,gyúrd össze egyneműre. Hűtőben pihentesd fél órát.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!