#Receptek

Diós vagy mandulás félhold lisztérzékenyeknek

2009.10.17.
0 perces olvasási idő

Nincs aki ne ismerné, vagy ne evett volna a Nagyi hagyományos receptje alapján készült diós vagy mandulás félholdjából. Mi a receptet egy kis módosítással lisztérzékenyek számára is fogyaszthatóvá tettük.

Hozzávalók: Nehézség: könnyű

  • 10 dkg rizsliszt
  • 5 dkg gluténmentes liszt
  • 5 dkg galuska liszt
  • 15 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg dió/mandula
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 egész tojás
  • 1 tojás sárgája
  • esetleg: kevés citromlé, tejföl

Elkészítése:

  • A porcukrot és a margarint habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, az egész tojást és a vaníliás cukrot.
  • Összegyúrjuk (ha nagyon kemény, kevés citromlével és tejföllel lazíthatjuk), majd pihentetjük.
  • Pogácsaszaggatóval félholdakat szaggatunk belőle
  • a tojás sárgájával megkenjük, a dióval vagy mandulával megszórjuk és megsütjük.
  • Még langyosan porcukorban megforgatjuk.

Jó étvágyat kívánunk!