recept
#Receptek

Keleti ízek varázsa: szezámmagos csirkemáj, lisztérzékenyeknek is

2016.02.19.
1 perces olvasási idő

A távoli kelet egy csipetnyi világát hoztuk el mostani receptünkben nektek, s ha kipróbáljátok biztosan ti is többször meg fogjátok főzni ezt a remek ételt. Lisztérzékenyeknek és vashiányosoknak is bátran ajánljuk.

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemáj
  • 3 dkg szezámmag
  • 2 db tojás
  • 6 evőkanál kukoricaliszt
  • 6 evőkanál gluténmentes morzsa
  • majoránna
  • olaj a sütéshez

csirkemell

Köretnek ajánljuk a csőben sült karalábét!

Hozzávalók a csőben sült karalábéhoz:

  • 2 karalábé
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál kukoricaliszt
  • 2 dl tejszín
  • 1 db tojás
  • őrölt szerecsendió
  • 1 evőkanál parmezán sajt

Hogyan készítsük el?

A csirkemájat sózzuk, majoránnával fűszerezzük, kukoricalisztbe forgatjuk, majd felvert tojásba tesszük, és a szezámmaggal elkevert gluténmentes morzsába forgatjuk. Ezután bő, forró olajban kisütjük és papírszalvétával az olajat leitatjuk. Köretként csőben sült karalábét adunk hozzá. A tisztított karalábét karikákra vágjuk és vízben megfőzzük, leszűrjük. A vajból és a kukoricalisztből rántást készítünk. 1 dl karalábé főzőlével és a tejszínnel felöntjük.

Habverővel kevergetve krémszerűvé főzzük, a tűzről levéve hozzáadjuk a tojást, elkeverjük. Ízesítjük sóval, őrölt borssal és őrölt szerecsendióval. A karalábészeleteket ezzel a mártással leöntjük és parmezán sajttal megszórva sütőben 190 fokon megsütjük. A szezámmagos rántott csirkemájat mellé tálaljuk.

Nehézség: nehéz

Jó étvágyat kívánunk!

Kapcsolódó címkék

hús