máj
#Receptek

Sült máj libazsírban a teltebb alakért

2013.10.12.
1 perces olvasási idő

Ha teltebb alakot szeretnél olvasd figyelmesen alábbi receptünket és készítsd el, tegyél a dús idomokért! Vashiányos vendégedet is bátran kínáld.

Hozzávalók:

  • 70 dkg pulykamáj
  • 1 csésze libazsír
  • 1 nagyobb hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • ételízesítő
  • tárkony
  • majoránna

Elkészítés:

Megmossuk, és ujjnyi darabokra vágjuk, majd spéktűvel megszurkáljuk a májat. Egy lábasban meglangyosítjuk a libazsírt, beletesszük a félbe vágott hagymát és a fokhagymákat (egészben), és egy picit megfuttatjuk. Beletesszük a májakat, és szép lassan, gyakori kevergetés mellett, takaréklángon sütögetjük. Kb. 10-15 perc alatt puhára pároljuk őket. Többször ellenőrizzük a májakat, hogy megsültek-e. Amikor félig megsültek, fűszerezzük sóval, egész borssal, ételízesítővel, tárkonnyal és majoránnával. Ezután kicsit erősítünk a lángon, és teljesen puhára pároljuk a májat. (Akkor készült el biztosan, ha kettévágjuk, és nem véres a közepe). Egy lyukacsos szűrőkanállal kimerjük a májakat egy tálba, és a zsírból kiszedegetjük a hagymát és a fokhagymákat. A zsírt visszatesszük a tűzre, erősebbre állítjuk a lángot, és 3-4 perc alatt elpárologtatjuk belőle a vizet. Ha kitisztult (persze az alja sötétebb marad), lehúzzuk a tűzről és visszatesszük bele a májakat. Megvárjuk, míg annyira kihűl, hogy hűtőszekrénybe tehessük. Hűtőben néhány óra alatt megdermed a zsír.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!

Kapcsolódó címkék

hús