Főoldal / RECEPTEK / Vagdalt laktóz-és lisztérzékenyeknek
  2017-09-29

Vagdalt laktóz-és lisztérzékenyeknek

Lentebb egy olyan húsétel receptjét olvashatod, amit könnyű elkészíteni emellett liszt-és laktózérzékenyek is bátran fogyaszthatják.

- hirdetések -

Hozzávalók:

  • 35 dkg sertés- vagy csirkehús
  • 1 db közepes burgonya
  • 10 dkg gluténmentes száraz kenyér
  • 10 dkg gluténmentes kenyérmorzsa
  • zsiradék
  • hagyma
  • paprika
  • fokhagyma
  • bors
  • petrezselyemzöld

Elkészítés:

A darált húst összedolgozzuk a megáztatott, kinyomkodott kenyérrel, a diétában fogyasztható fűszerekkel, az apróra vágott vöröshagymával és fokhagymával. Tojás helyett a megmosott, megtisztított, lereszelt nyers burgonyát keverjük a vagdalthoz. Pogácsákat formálunk a masszából, kenyérmorzsába forgatjuk, bő zsiradékba sütjük.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!