#Receptek

Sajttal töltött tárkonyos csirkemell lisztérzékenyeknek

2013.03.07.
1 perces olvasási idő

Készítsünk egy remek ételt, amelyhez nem is lesz szükség különösebben nagyobb szaktudásra! Csupán kedvre és némi odafigyelés kell hozzá. Bátran kínálhatjuk lisztérzékeny ismerőseinket is!

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 10 dkg füstölt sajt csíkokra vágva
  • 10 dkg Kolozsvári füstölt szalonna csíkokra vágvatárkony
  • bors, lestyán, tárkony (lehet szárított is)
  • gluténmentes ételízesítő
  • 1 fej hagyma
  • 1 doboz tejföl
  • rizsliszt
  • olaj

Hogyan készítsük el?

A csirkemelleket jól befűszerezzük, majd kicsit állni hagyjuk. Éles késsel óvatosan felszúrjuk őket, és a belsejükbe teszünk pár csík szalonnát és füstölt sajtot. Kevés olajon átpirítjuk a töltött húsdarabokat és a maradék szalonnát, teszünk hozzá egy apró kockákra vágott hagymát, és kb. 15 percig tovább sütjük fedő alatt.

Ha kész a hús, megszórjuk egy kanál rizsliszttel, tárkonnyal és lestyánnal fűszerezzük, beleöntünk 1 doboz tejfölt, pár kanál vizet, és jól összeforraljuk.

Főtt gluténmentes csavart tésztával tálaljuk. Jó bőven locsoljuk meg szafttal.

Jó étvágyat kívánunk!

Kapcsolódó címkék

hús