Főoldal / RECEPTEK / Csiburéki lisztérzékenyeknek
  2021-09-05

Csiburéki lisztérzékenyeknek

Szeretnél valami nem mindennapit készíteni a ebédlőasztalra? Készítsd el receptünk alapján a csiburékit, ezt egy orosz tésztakülönlegességet, amit lisztérzékenyek is fogyaszthatnak.

- hirdetés -

Hozzávalók:Csiburéki

  • 50 dkg gluténmentes liszt
  • 1 tojás (elhagyható)
  • 20 g élesztő
  • 25 dkg darált sertéshús
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • tejföl
  • olaj
  • bors

Elkészítés:

A lisztből, élesztőből és tojásból annyi vízzel, hogy összeálljon, kis cipókat gyúrunk. Letakarva 15-20 percig pihentetjük őket, majd 1-2 mm vastagra kinyújtjuk. Megtöltjük nyers fűszeres darált sertéshússal, melyet reszelt hagymával, sóval, borssal, fokhagymával ízesítünk, és pár kanál tejjel vagy vízzel lazítunk.
A megtöltött korongok szélét vizes ecsettel átkenjük, félbehajtjuk, és derelyevágóval körülvágjuk tenyérnyi nagyságúra. Forró olajban kisütjük. Ha kész, leharapjuk az egyik csücskét, tejfölt csurgatunk bele, és kicsit megsózzuk.

Nehézség: közepes

Jó étvágyat!