afrikai harcsa
#Receptek

Afrikai harcsafilé tepsiben sütve

2019.08.10.
0 perces olvasási idő

Halat kívánsz, de nem tudod hogyan készítsd el? Az alábbi receptünk alapján készítsd el a harcsát és biztosan finom lesz. Lisztérzékenyek, cukorbetegek és hízni vágyók egyaránt fogyaszthatják.

Hozzávalók:

  • 4 db nyúzott (fél) harcsafilé
  • 4-8 szelet angolszalonna
  • 2 doboz natúr joghurt
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 doboz tejföl
  • zöldfűszerek
  • bors

Elkészítés:

A halat megmossuk, befűszerezzük, és egy nem túl nagy tepsibe fektetjük. Aki szereti, tehet alá 1-1 szelet angolszalonnát. Ezután leöntjük a befűszerezett joghurttal, tejföllel és beborítjuk 1-1 szelet angolszalonnával.
Előmelegített sütőben sütjük 180°C-on kb. 30 percig. Ha kevés lenne a leve, kis tejet vagy vizet öntünk alá.
A sütés végén a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és addig pirítjuk, amíg szép sárga nem lesz.
Párolt rizs illik hozzá a legjobban.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!

Kapcsolódó címkék

fehérje