Főoldal / RECEPTEK / Vadas házinyúl
  2016-08-10

Vadas házinyúl

Ritkán eszel nyulat vagy marhát, ezért nem tudod mit kezdj vele, ha mégis a konyhapultra kerül? Itt a segítség, készítsd el vadas mártásban, fogyaszd krokettel, tésztával vagy zsemlegombóccal. Lisztérzékenyek is fogyaszthatják.

- hirdetések -

Hozzávalók:

  • 1 nyúl hátsó combja és gerince
  • vagy 50 dkg marhahús / nyelv
  • 2 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 kis zeller
  • 1 fej hagyma
  • 5 szem bors
  • 2 dl tejföl
  • 1 citrom
  • mustár
  • cukor
  • zsír

Hozzávalók a pácléhez:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 szem borókabogyó
  • 5 szem koriander
  • 1 szerecsendió
  • 1 fej hagyma
  • 8 szem bors
  • 2 babérlevél
  • 2 liter víz

Elkészítés:

A páclé összetevőit 20 percig főzzük. Amikor kihűlt, beletesszük a lehártyázott húst. Két-három napig pácoljuk. A főzés napján a húst letörölgetjük, forró zsírban átforgatjuk, vele pároljuk a zöldségeket, a hagymát és a borsot.
Amikor minden puha, a zöldséget átturmixoljuk, s visszatesszük a lébe. 2 evőkanál zsírból és a lisztből cukorral barna rántást készítünk, besűrítjük vele a zöldséglevet; citromlével, mustárral ízesítjük, tejfölözzük. A húst kivesszük a léből, és hűlni hagyjuk. Utána felszeleteljük, és pár perc alatt összeforraljuk a mártást.
Spagettivel, krokettel vagy zsemlegombóccal tálaljuk.

Nehézség: közepes

Jó étvágyat!