főétel
#Receptek

Hústorony zöldfűszeres szósszal lisztérzékenyeknek

2009.12.14.
1 perces olvasási idő

Alábbi receptünkkel a húsimádóknak szeretnénk kedveskedni. Pikáns, zöldfűszeres, húsos - kell ennél több? Lisztérzékenyeknek és allergiásoknak is ajánljuk.

Hozzávalók:

  • 50 dkg padlizsán
  • 80 dkg borjúhús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 dkg kapribogyó
  • 6 evőkanál étolaj
  • 2 evőkanál ecet
  • őrölt bors
  • bazsalikom
  • zsálya
  • kakukkfű (friss)
  • petrezselyem (apróra vágott)

Elkészítése:

  • A padlizsánt karikázzuk fel, sózzuk be, és hagyjuk állni legalább fél órát.
  • A húst sóval, borssal ízesítsük, és egy tűzálló tálban egyben süssük meg.
  • Hagyjuk kihűlni, és vágjuk vékony szeletekre.
  • A lemosott padlizsánszeleteket roston, mindkét oldalukon süssük meg.
  • A felaprított zöldfűszereket, a kapribogyót és a zúzott fokhagymát keverjük össze az ecettel, az olajjal, kevés sóval és borssal.
  • A hússzeleteket a zöldfűszeres keverékkel és a padlizsánnal rétegezzük toronnyá.

Jó étvágyat kívánunk!

Nehézség: könnyű