Tárkonyos pulykaragu-leves lisztérzékenyeknek
Szereted a tárkonyos ízvilágot és a pulykahús omlósságát? Itt az idő, hogy kipróbáld a tárkonyos pulykaragu levest, amit lisztérzékeny barátaidnak, családtagjaidnak is bátran kínálhatsz.
Hozzávalók:
- 40 dkg filézett pulykamell
 - 1 fej kockára vágott vöröshagyma
 - 20 dkg kockára vágott burgonya
 - 1 liter húsleves
 - 2 sárgarépa
 - 1 fehérrépa
 - 1 tojássárgája / kukoricakeményítő
 - petrezselyemzöld
 - 2 dl tejszín
 - tárkony
 - rizsliszt
 - bors
 - só
 
Elkészítés:
A hagymát olajon megdinszteljük, majd rátesszük a felkockázott húst. Egy kicsit megpároljuk, felengedjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, beleszórunk 1-2 kávéskanál friss vagy szárított tárkonyt, és lassú tűzön 20 percig főzzük.
	Beletesszük a kockára vágott sárgarépát és a fehérrépát, majd pár perc múlva a burgonyát is.
	Amikor minden megfőtt, levesszük a levest a tűzről. Felverjük a tojássárgáját, összekeverjük a tejszínnel, majd beleöntjük a levesbe és összekeverjük. Ekkor már nem szabad a levesnek főnie, mert összekaphatja a tejszínt.
Nehézség: közepes
Jó étvágyat!