saláta
#Receptek

Készítsünk zöldsalátát, amit cukorbetegek is fogyaszthatnak!

2013.05.29.
1 perces olvasási idő

A tavasz hírnökei már a piacok zöldséges standjain is megjelentek... A saláták alapelemei, a zöldségek szépen lassan elérik a szezonjukat, és a frissen szüretelt termésekből igazán kellemes előételt tudunk varázsolni. Fogyaszthatják cukorbetegek is!

Hozzávalók:

  • 30 dkg uborka
  • 10 dkg zöldpaprika
  • 10 dkg gomba
  • 20 dkg paradicsom
  • 1 fej saláta
  • 1 csokor petrezselyem
  • 6-8 friss bazsalikomlevél
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 dl víz

Hogyan készítsük el?

A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A paradicsomot és a zöldpaprikát felkockázzuk, az uborkát legyaluljuk, a gombát felszeleteljük, a salátát metéltre, a petrezselymet és a bazsalikomleveleket apróra vágjuk. A zöldféléket egy nagy tálban összekeverjük, megsózva 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

Elkészítjük a páclevet: a citromlé, olaj és víz keverékét sóval, őrölt borssal, finomra vágott zöldpetrezselyemmel, bazsalikommal ízesítjük. (Ízlés szerint mesterséges édesítőszereket és további fűszereket is felhasználhatunk.) A zöldfélékre öntjük a páclevet, jól összekeverve, hűtve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!