depresszió
#Ezt látnod kell

Kreatív ötlet a nagyi jókedvre derítéséért

2015.12.06.
1 perces olvasási idő

Depressziósnak és magányosnak látta 91 éves nagymamáját a francia fotográfus, Sacha Goldberg. Mit tett, hogy jobb kedvre derítse? Nézd csak!

Felajánlotta, hogy csinál róla egy fotósorozatot, amin a nagyi szokatlan ruhákban, helyszíneken és pózokban fog szerepelni. Az idős hölgy vonakodva fogadta el az ajánlatot, ám miután belevágtak, igazán elemében érezte magát, és onnantól le nem hervadt a mosoly az arcáról.
A fotózáson igazi profiként viselkedett, a pózokat éppen csak meg kellett mutatni neki, és a fotózás ment is, mint a karikacsapás.

depresszió

Frederika húsz évvel a második világháború kitörése előtt született Budapesten. Unokája szerint tényleg szuperhős, hiszen a háború alatt saját életét kockáztatva tíz zsidó életét mentette meg, azok nácik elől való bújtatásával, majd a kommunizmus elől Franciaországba emigrált.

szorongás

A „Mamika” című fotósorozat nem várt sikerén felbuzdulva Goldberg a MySpace-en hozott létre profiloldalt a nagymamájának, akinek immár több ezer rajongója van, akik közül sokan szeretnék, ha örökbe fogadná őket. Eleinte nem értette, mi az oka a körülötte lévő felhajtásnak, ám ma már tudja, hogy a képei által az öröm és remény szimbóluma lett.

depi

A fotósorozat után az idős hölgyön a depresszió legkisebb jelét sem tapasztalták, hiszen a fotósorozat sikere, és a közösségi portál által hozzá eljuttatott üzenetek rádöbbentették, mennyire szerencsés, hogy él.

(mymodernmet.com)