/ ZÖLDÖVEZET / újrahasznosítás

ZÖLDÖVEZET újrahasznosítás kategória (79)

A legtöbb ember a lisztet a kamrában tartja, tésztát és kenyeret készítenek belőle, valamint mártásokat és szószokat sűrítenek vele. Használhatod azonban számos más háztartási célra is, a réztisztítástól kezdve a pattanások kezeléséig.
2015-04-13
Te hány alkalommal mosod a hajad hetente? Vagy naponta szoktad? Mit teszel a pattanásos bőr ellen? Használnál vegyszer nélküli sminket?
2015-03-24
Bizonytalan vagy az újrahasznosítással kapcsolatban? Szerezd meg a megfelelő tudást és válj környezettudatosabbá. Az alábbi 5 válasz segít eligazodni az újrahasznosítás világában.
2015-02-26
Hallottál már a Chio és a TerraCycle közös programjáról? Európában először és kizárólag Magyarországon indította útjának újrahasznosítási kezdeményezését a két vállalat, amelyben most Te és az iskolád is részt vehettek!
2015-01-22
Ebben az évben több mint 35 millió ember fog igazi fát vásárolni, karácsony alkalmából – de a karácsonyfákról szóló vita már nem csak az igazi vagy műfák előnyeiről és hátrányairól szól. Tegyél környezetbarát lépéseket és hozz a Földnek még sok-sok gyönyörű ünnepet!
2013-12-22
Már lassan mindenkit megfertőz a karácsonyi láz. Egyre közelebb kerülünk az ünnephez, és egyre inkább azon kezdünk el aggódni, hogy kinek mit vegyünk, mit készítsünk, illetve, hogy lesz-e elég pénzünk, időnk és energiánk az ünnepre.
2012-12-12
Az apró dolgokkal is sokat tehetsz a környezetünkért. Ezek közé tartozik az is, hogy az osztályteremben milyen eszközöket használsz, mire és mivel írsz, miből tanulsz!
2012-09-02
Legutóbb a Vancouverben megrendezett Téli Olimpia nyerte el a legzöldebb olimpia címet, hiszen egy hidrogén-hidat is építettek, illetve az épületet újrahasznosított anyagokkal fűtötték. Ám a britek, úgy tűnik, még magasabbra tették a mércét. A fő cél, hogy precedenst teremtsenek az elkövetkező olimpiák számára a környezettudatosság terén.
2012-07-26
Kötélhídról csobbanás, kenyérlángos-sütés, kincskeresés, a Tiszavölgy Kalandtúra saját lekvárjának elkészítése, drótkötélen átcsusszanás a Túr fölött, evezés ladikkal, íjászkodás, kecskefejés és kecskesajt-kóstolás – ilyen, és sok más ehhez hasonló kalandok várt az ingyenes Tiszavölgy Kalandtúra résztvevőire, akik az izgalmak mellett sok új ismeretet is szereztek a fenntartható életmódról.
2012-06-15
Lassan két hét telt el a legutóbbi kísérletem óta, amikor a 'Föld órája' nevében egy napig teljesen lemondtam mindenféle áramról, és árammal működő eszközről. Innen jött az ötletem: mi lenne, ha egy teljes hétig internetmentesen élnék? Kibírnám?
2012-04-12
Egy óra áram nélkül, még könnyen megy, de egy teljes nap tévé, internet, és világítás nélkül, már nehezebb ügy. A Föld órája kapcsán arra vállalkoztunk, hogy kipróbáljuk, milyen lenne egy tini élete áram nélkül. A tapasztalatokat szombaton olvashatjátok a KamaszPanaszon.
2012-03-30
A környezettudatos életszemlélet része a megújuló energiaforrások – mint a szél vagy a víz - felhasználása. A napenergia hasznosításának egyik házilag is elkészíthető formája a sörkollektor, amely egyre nagyobb népszerűségnek örvend.
2011-11-22
A világon egyre több és több ember használ mobiltelefont, ráadásul sokan állandóan a legújabb modellre cserélik ódivatú készüléküket. A kidobásra váró telefonok egy ideig még a szekrényben pihennek, utána viszont - gondatlanság miatt - sokuk a szemétben végzi.
2011-09-29
Az óvodák, általános és középiskolák valamint gimnáziumok számára 2011. május 11. és november 30. között meghirdetett versenyben a résztvevők feladata, hogy minél több műanyag kupakot gyűjtsenek össze palackokról és italos kartonokról.
2011-09-16
A kukásautóból hová kerül a tartalom? Mik a feltételei az újrahasznosításnak? Milyen folyamatokon megy végig a hulladék? Miért kell tisztán szelektálni? Miért préseljük össze a palackot? Miért vegyük le a kupakot? A Laurus Alapítvány kisfilmje bemutatja a hulladékok kezelését együtt a jövőnkért projekt Környezetvédelmi filmsorozat keretén belül.
2011-04-01
<<  1 ... 2 3 4 5 6  >>