Zöldövezet, klímaváltozás

#Zöldövezet #klímaváltozás

41 db cikk a témában

#ökológiai lábnyom
2015.02.25.

A srácok jobban szennyezik a környezetet

Ki a zöldebb: a nők vagy a férfiak? A nők kevesebbet autóznak, a férfiak viszont jóval ritkábban vásárolnak. Cikkünkből megtudhatod, melyikünknek nagyobb az ökológiai lábnyoma.

#óceán
2013.10.04.

Gyorsan romlik az óceánok egészsége

A világ óceánjainak "egészségi állapota" a korábban véltnél jóval gyorsabban romlik - figyelmeztet az óceánok állapotát vizsgáló nemzetközi program (International Programme on the State of the Ocean, IPSO) új jelentése, amely szerint a nagy tengereknek számos fenyegetéssel kell szembenézniük.

#globális felmelegedés
2013.08.04.

A globális felmelegedés és hatásai

A globális felmelegedés jelenleg az egyik legfontosabb probléma, mely a természetvédő embereket foglalkoztatja. A felmérések szerint ez a folyamat már csak akkor lehetne visszafordítható, ha leállítanák az összes káros anyagot kibocsátó gyárat. A gyárak nagy mértékben szennyezik a levegőt, hozzájárulva a globális felmelegedéshez.

#nasa
2012.12.18.

Világvége: mit mond a NASA?

A NASA kutatói eloszlatják a világvége körüli félelmeket. A maja apokalipszis pusztán rémhír – erről próbálják meggyőzni a kutatók a riadt fiatalokat és az öngyilkos-hajlamú tinédzsereket, akik valóban attól tartanak, hogy december 21-én eljön a végítélet napja.

#tisza-völgy
2012.06.15.

A fenntarthatóságról tanult Pataki Zita a Tisza-völgyében

Kötélhídról csobbanás, kenyérlángos-sütés, kincskeresés, a Tiszavölgy Kalandtúra saját lekvárjának elkészítése, drótkötélen átcsusszanás a Túr fölött, evezés ladikkal, íjászkodás, kecskefejés és kecskesajt-kóstolás – ilyen, és sok más ehhez hasonló kalandok várt az ingyenes Tiszavölgy Kalandtúra résztvevőire, akik az izgalmak mellett sok új ismeretet is szereztek a fenntartható életmódról.

#ökológiai lábnyom
2012.05.16.

Másfélszer nagyobb Földre lenne szükségünk

A biológiai sokféleség átlagosan 28 százalékkal csökkent 1970 óta, az emberiségnek pedig másfélszer nagyobb bolygóra lenne szüksége a fogyasztás jelenlegi mértékéhez képest - derül ki a Természetvédelmi Világalap (WWF) Élő Bolygó Jelentése nevet viselő tanulmánya szerint.

#klímacsúcs
2012.04.30.

Hogyan lesz jobb a világ?

Az éghajlatváltozás elleni küzdelem társadalmi összefogást igényel, ezért kerül immár negyedik alkalommal is megrendezésre a Magyarországi Klímacsúcs.

#környezetvédelem
2012.04.16.

Negyedik nap internet nélkül

Negyedik napját tölti internet nélkül Rebeka, aki hősiesen küzd önmaga és a megszokás ellen. A minap rádöbbent, hogy milyen nehéz lehet, ha egész nap egy szám motoszkál a fejében, ám azt nem hallgathatjuk meg.

#környezetvédelem
2012.03.31.

Egy nap áram nélkül: Rebeka kipróbálta

A minap eldöntöttem (a Föld órája nevű megmozdulás által motiválva), hogy egy egész napomat áram nélkül fogom tölteni. Te belegondoltál, hogy mi mindent használsz nap mint nap, anélkül, hogy eszedbe jutna, mi mennyi áramot fogyaszt? Íme, a teljesen átlagos nap, megnehezítve.

#föld órája
2012.03.30.

Bírnád egy napig áram nélkül?

Egy óra áram nélkül, még könnyen megy, de egy teljes nap tévé, internet, és világítás nélkül, már nehezebb ügy. A Föld órája kapcsán arra vállalkoztunk, hogy kipróbáljuk, milyen lenne egy tini élete áram nélkül. A tapasztalatokat szombaton olvashatjátok a KamaszPanaszon.

#wifi
2011.10.07.

A klímaváltozás kiütheti a wi-fit?

Tudom, ez prédikálásnak hangzik, és már belefáradtatok a klímaváltozási felhívásokba, de szerintem ez érdekelni fog titeket: az egyre csak melegedő Földön az emberek által kibocsájtott üvegházhatást okozó gázok befolyásolhatják majd a wi-fi jeleket.

#japán
2011.03.18.

Földrengés és cunami Japánban: 7 egyszerű módja annak, hogyan segíts

A pusztító földrengés és cunami még csak most ért véget Japánban, a helyreállítás és a gyász elkezdődött. A mostani katasztrófa a világ "legdrágább" földrengése lehet a történelemben. A krízis ráadásul még nagyobb lehet attól függően, hogy mi történik a Fukushima erőműnél.

#klíma
2010.11.28.

Együtt az éghajlatváltozás ellen

Klímaváltozás, környezetszennyezés, globális felmelegedés. Ha érdekel Földünk jövője, és az, hogy mit tudsz Te magad is tenni a fenyegető veszélyek ellen, itt megtudhatsz több hasznos információt a témáról.

#ózonlyuk
2010.07.04.

Aki bújt, aki nem... a napsugarak

Az égből leselkednek ránk a káros ultraibolya sugarak. Bizony, ők nap, mint nap meglepik az óvatlan napozókat. Milyen összeesküvés áldozatai lettünk? No és hogyan járhatunk túl a láthatatlan ellenség eszén?