/ ZÖLDÖVEZET / klímaváltozás

ZÖLDÖVEZET klímaváltozás kategória (53)

A légkondicionálók használata rendkívül elterjedt a fejlett világ országaiban. Meleg nyári napokon tömegek menekülnek a klimatizált helyiségek hűvösébe. Hozzászoktunk az általa okozott kényelemhez, és nem kérdezzük, jó-e vagy rossz, hogy létezik.
2015-06-03
Ki a zöldebb: a nők vagy a férfiak? A nők kevesebbet autóznak, a férfiak viszont jóval ritkábban vásárolnak. Cikkünkből megtudhatod, melyikünknek nagyobb az ökológiai lábnyoma.
2015-02-25
A világ óceánjainak "egészségi állapota" a korábban véltnél jóval gyorsabban romlik - figyelmeztet az óceánok állapotát vizsgáló nemzetközi program (International Programme on the State of the Ocean, IPSO) új jelentése, amely szerint a nagy tengereknek számos fenyegetéssel kell szembenézniük.
2013-10-04
A globális felmelegedés jelenleg az egyik legfontosabb probléma, mely a természetvédő embereket foglalkoztatja. A felmérések szerint ez a folyamat már csak akkor lehetne visszafordítható, ha leállítanák az összes káros anyagot kibocsátó gyárat. A gyárak nagy mértékben szennyezik a levegőt, hozzájárulva a globális felmelegedéshez.
2013-08-04
Az Országos Környezetegészségügyi Intézethez eljuttatott adatok szerint a hazai felszíni vizek szinte kivétel nélkül „megfelelő” minősítést kaptak azokon a helyeken, ahol kijelölt fürdőhely található. A rendkívüli dunai árhullám levonulása után folyamatosan nyitják meg azokat a strandokat is, ahol korábban az árvíz miatt tilos volt fürdőzni.
2013-07-12
A NASA kutatói eloszlatják a világvége körüli félelmeket. A maja apokalipszis pusztán rémhír – erről próbálják meggyőzni a kutatók a riadt fiatalokat és az öngyilkos-hajlamú tinédzsereket, akik valóban attól tartanak, hogy december 21-én eljön a végítélet napja.
2012-12-18
Szakmai bloggereink a környezet védelmét, megóvását tűzték ki célul az on-line média segítségével. Hiszünk benne, hogy minden felelős vállalat tesz lépéseket, melyeket szívesen megosztana jó példaként a munkatársaival, partnereivel, ügyfeleivel, mindenkivel.
2012-12-14
A Tiszavölgy Kalandtúra résztvevői júniusban már bebarangolták a Tiszabecs és Záhony közötti területet, a második hétvégére (mely július 6-án rajtol Sárospatakról) még korlátozott számban várják a csapatok jelentkezését.
2012-06-29
Vajon mennyi vegyszert és káros anyagot viszünk be a szervezetünkbe nap mint nap? Nemcsak a feldolgozott élelmiszerekkel, vagy a dohányzás által, hanem bizony a kozmetikumaink, napi tisztálkodáshoz használt kencéink is tömérdek ilyet tartalmaznak. Rebeka most ezen próbál meg változtatni.
2012-06-21
Kötélhídról csobbanás, kenyérlángos-sütés, kincskeresés, a Tiszavölgy Kalandtúra saját lekvárjának elkészítése, drótkötélen átcsusszanás a Túr fölött, evezés ladikkal, íjászkodás, kecskefejés és kecskesajt-kóstolás – ilyen, és sok más ehhez hasonló kalandok várt az ingyenes Tiszavölgy Kalandtúra résztvevőire, akik az izgalmak mellett sok új ismeretet is szereztek a fenntartható életmódról.
2012-06-15
A biológiai sokféleség átlagosan 28 százalékkal csökkent 1970 óta, az emberiségnek pedig másfélszer nagyobb bolygóra lenne szüksége a fogyasztás jelenlegi mértékéhez képest - derül ki a Természetvédelmi Világalap (WWF) Élő Bolygó Jelentése nevet viselő tanulmánya szerint.
2012-05-16
Az éghajlatváltozás elleni küzdelem társadalmi összefogást igényel, ezért kerül immár negyedik alkalommal is megrendezésre a Magyarországi Klímacsúcs.
2012-04-30
Negyedik napját tölti internet nélkül Rebeka, aki hősiesen küzd önmaga és a megszokás ellen. A minap rádöbbent, hogy milyen nehéz lehet, ha egész nap egy szám motoszkál a fejében, ám azt nem hallgathatjuk meg.
2012-04-16
Lassan két hét telt el a legutóbbi kísérletem óta, amikor a 'Föld órája' nevében egy napig teljesen lemondtam mindenféle áramról, és árammal működő eszközről. Innen jött az ötletem: mi lenne, ha egy teljes hétig internetmentesen élnék? Kibírnám?
2012-04-12
A minap eldöntöttem (a Föld órája nevű megmozdulás által motiválva), hogy egy egész napomat áram nélkül fogom tölteni. Te belegondoltál, hogy mi mindent használsz nap mint nap, anélkül, hogy eszedbe jutna, mi mennyi áramot fogyaszt? Íme, a teljesen átlagos nap, megnehezítve.
2012-03-31
<<  1 2 3 4  >>