Zöldövezet, állatok

#Zöldövezet #állatok

41 db cikk a témában

24 tanács gazdik számára
#háziállat
2022.05.16.

24 tanács gazdik számára

Gondolkodtál már azon, hogy legyen egy kutyád vagy macskád? Vagy már van is? Egy állat sok felelősséggel jár és nemcsak sok boldogságot tud okozni, de a helytelen tartása gonddal is járhat.

Te mennyire engeded közel magadhoz a kutyádat?
#kisállat
2022.04.17.

Te mennyire engeded közel magadhoz a kutyádat?

Vannak gazdik, akik szinte rajongásig szeretik a kedvencüket...és ezt oly módon teszik, hogy rendszeresen puszilgatják, ölelgetik a kutyusaikat, sőt megosztják még az ágyukat is velük. De vajon nem veszélyes ez?

#macska
2022.03.02.

A macskatartás 7 problémája

Ha nem szeretnél házi kedvencet tartani, akkor most valószínűleg nem olvasnád e sorokat. De valami mégis visszatart attól, hogy belevágj? Talán félsz attól, hogy allergiás lehetsz a macskára, vagy másvalaki a családban? Milyen nehézségek adódhatnak, ha cicát szeretnél?

#kutya
2021.11.17.

A hét kérdése: hol a helye a kutyapiszoknak?

Veszélyes hulladék vagy sem a kutyaürülék, ha az, hol a helye, ha nem, akkor nyugodtan dobhatjuk a többi szemét közé? Nem mellékes kérdések, amelyekre megpróbálunk választ adni. Egy biztos: megmozgattuk a különböző szakértőket.

#Navizoo
2019.09.05.

A Navizoo alkalmazás összeköti az állatbarátokat és az állatvilágról tanít

A Navizoo eredetileg az első állatkert-navigáció volt, ahol több tucat állatkertet térképeztek fel világszerte. A 2019-es szezonban az indítás új interaktív funkciókat készített, amelyek lehetővé teszik az állatkert látogatóinak és az állatbarátoknak, hogy több információt kapjanak az állatokról és oktatási játékokat játszhassanak.

#kutya
2019.01.25.

Jó-e a csont kutyánknak?

Sokan kérdezik, etethetnek-e kutyájukkal csontot, és ha igen, mikor és mennyit, milyen rendszerességgel. Akadnak, akik ellenzik, és vannak, akik mellette szólnak. A túl kevés ugyanolyan rossz, mint a túl sok. Mint mindennek, kedvenceink csonttal való etetésének is megvannak az előnyei és a hátrányai.

#kutya
2017.01.20.

Hogyan védjük házi kedvenceinket a téli időben?

Az utóbbi napokban bizony elég fagyos időjárásban volt részünk, amit jó esetben egy fűtött szobában alig érzékeltünk. Azonban a kertben tartott kutyusoknak ez nem egyszerű időszak. Az emberek még csak-csak megoldják a gondjaikat, de mi a teendő ilyenkor házi kedvencekkel?

Házi kedvencek: ha közeleg a vég...
#kutya
2015.11.07.

Házi kedvencek: ha közeleg a vég...

Amikor Gergő 12 éves volt, kutyája mindig életvidám és virgonc viselkedése levette a lábáról, de pár évvel később lankadt az eb aktivitása, és szemmel láthatóan étvágytalanná vált - ekkor tudatosult Gergőben, hogy valami nagy baj van.

#utazás
2015.06.27.

Hogyan utazz kutyával?

Nyaralni indulsz, de még nem döntötted el, hogy magaddal viszed-e a kutyád, vagy sem? Tudod, hogyan utazz vele? A kutyáddal utazni nagyon jó mulatság, ha elvégzed a megfelelő előkészületeket. Viszont a tervezés nagyon könnyen elronthatja mindenki vakációját.

#kisállat
2015.01.30.

Veszélyes állattartási hibák

Az egyik, hogy a kutyád sétáltat téged. A rosszul tanított kutya elránthat, miközben sétáltatod. A szakértők szerint több ezer ember köt ki a baleseti sebészeten évente, háziállattal összefüggésben álló esések miatt.

#kisállat
2015.01.15.

Kisállattartás környezetbarát módon

Az emberek többsége imádja kedvtelésből tartott kisállatait. Kutya, macska, díszhalak...csak néhány a sok közül. Gondozásuk azonban nem kevés vizet, energiát és egyéb anyagot emészt fel.

#kisállat
2014.10.04.

Fogadj örökbe egy kisállatot!

Talán az egyik legjobb dolog, amit egy kisállattal tehetünk, hogy örökbe fogadjuk. Miért? Mert így megmentünk egy rászorult macskát vagy kutyát a menhelyen való senyvedéstől, esetleg az elaltatástól. Ezzel a mi lelkünknek is sokkal jobb, továbbá új kisállatunk jobb életkörülmények között töltheti mindennapjait. Ma van az állatok világnapja.

#kutya
2013.09.22.

Hogyan válaszd ki a legmegfelelőbb kutyát?

A döntés, hogy menhelyről fogadsz be egy kutyát, több okból is nagyszerű. Nemcsak egy életre szóló barátot fogsz szerezni, de meg is nyitod az otthonod egy rászoruló állat előtt.

#kutya
2013.06.02.

Kiscica vagy kölyökkutya a házban

Az állatkölykök aranyosak, de gyakran kártékonyak. Adunk pár tippet, hogyan védd meg őket és az otthonodat is! Ha nem akarod, hogy a cicád vagy a kutyusod a szekrény mögé vagy a fiók alá szoruljon, érdemes alaposan átvizsgálni a lakást „kölyök szemmel”, még mielőtt a kedvenc megérkezik.