/ ZÖLDÖVEZET / Allergia a wi-fire?
  2017-11-26

Allergia a wi-fire?

Noha még határozottan nem tudták bizonyítani, hogy az elektroszmog komolyan károsíthatja a szervezetet, néhányan ténylegesen rosszul lesznek, ha wi-finek vagy egyéb elektromágneses hatásnak vannak kitéve.

- hirdetések -

A tünetek között szerepelhet fejfájás, szédülékenység, émelygés, hányinger, kiütések, székletproblémák, alvászavar, állandó fáradtság, súlyosabb esetekben szív-és keringési problémák. Így van ezzel Steve Miller is, aki számára végigsétálni a főutcán maga a pokol: szédül, hányingere van, zavart lesz, fáj a feje. A bárokkal ugyanez a helyzet, és nem tud vonaton, repülőn utazni, hotelben megszállni, anélkül, hogy őrült fejfájás ne gyötörné. Nem valami különös fóbiától szenved: allergiás a wi-fi-re. nincs egyedül ezzel, a lakosság két százaléka szenved túlzott elektromágneses érzékenységtől, s szerencsétlenségükre a vezeték nélküli internethasználat elterjedése óta igen nehéz a kiváltó okokat elkerülni.

Csak wi-fi detektorral tud közlekedni

WIFI„Szinte lehetetlen olyan helyet találni, ahol nincs már manapság wi-fi. Ha meg szeretnék inni egy sört, több kilométert kell utaznom az egyetlen olyan kocsmához, melyben nincs vezeték nélküli internetkapcsolat.” Így a boltba menni is nehéz, mivel az utca jelentős része wi-fi sugárzott, és a szomszédos házakból érkező kóbor hullámok  is megbetegítik. A lakásában biztonságban van, mivel az egy kis faluban van, és 45 cm vastag gránit fala van.

Mivel extra érzékeny az elektroszmogra , a betegséggel az angol DJ több ezer dolláros jövedelem kieséstől is szenved. „Rengeteg európai túrát kellett lemondanom, mivel alig találok wi-fi nélküli szállást. A legtöbb hotelben van wi-fi, akárcsak a repülőtereken, illetve a vonatokon is. Jelenleg wi-fi detektorral közlekedem, hogy elejét vegyem a problémáknak.”

A betegsége okára két éve jött rá, mikor a barátja lakásán, mely akkor lett wi-fi-vel felszerelve, mindketten szédültek, fájt a fejük, nem tudtak koncentrálni. Mikor próbaképpen lekapcsolták a rendszert, a tünetek megszűntek. Steve szerint a munkahelyeken tapasztalt fejfájások jelelntős részéért is az elektroszmog lehet a felelős.

DNS-mutációt is okozhat

 Az elektromágneses hullámok mindenhol körbevesznek bennünket. Noha nem látjuk, nem érzékeljük, észrevétlenül befolyásolják a szervezetünket. Az elektroszmog az elektromos hálózatok és berendezések fejlődésének és használatának hatására alakul ki. Mivel minden elektromos vezetőnek van elektromos vesztesége, a szigetelés ellenére azokból elektronok lépnek ki, elektromos erőterret létrehozva.

Az emberi szervezet jól vezető közeg, melyben az elektronok hatnak a sejtekre, s akár DNS-mutációt is okozhatnak. A wi-fi ugyanazt a típusú elektromágneses hullámot használja, mint amit a mobiltelefonok, a tévé- és a rádióadások. A wi-fi hullámok frekvenciája magasabb, mint a mobiltelefonoké, és intenzívebbek is, az általuk hordozott nagymennyiségű információnak köszönhetően.

(KamaszPanasz)