Zöldövezet, szennyezés

#Zöldövezet #szennyezés

52 db cikk a témában

Ökológiai lábnyom: minden, amit tudni akartál róla
#ökológiai lábnyom
2024.01.19.

Ökológiai lábnyom: minden, amit tudni akartál róla

Az ökológiai lábnyom megmutatja, hogy a populáció bizonyos részének (ami lehet egy ember, vagy egy egész ország is) mennyi ivóvízre, termőföldre, és tengervízre van szüksége ahhoz, hogy önmagát el- és fenntartsa.

Otthonunk 6 legkoszosabb helye
#kosz
2023.12.01.

Otthonunk 6 legkoszosabb helye

Gondoltad volna, hogy a számítógép billentyűzetén vagy a távirányítón esetenként több baktérium és vírus telepszik meg, mint a vécécsészében? A lakás legkoszosabb tárgyairól és a fertőzések kivédéséről az alábbiakban olvashatsz.

A zaj megbetegíthet, tudtad?
#csend
2023.03.26.

A zaj megbetegíthet, tudtad?

Túl hangos, állandóan jelen van és rettentően idegesít, mi az? Nagyon sok ember ki van téve a zajszennyezésnek, főleg azok, akik nagyvárosokban laknak. Érdemes utánajárni, az állandó zaj miként befolyásolja életünket.

A mobil káros hatásai és az elektroszmog
#mobiltelefon
2023.01.16.

A mobil káros hatásai és az elektroszmog

A kérdésben, hogy vajon egészségre káros-e a mobiltelefonok által kibocsátott sugárzás, máig nincs egyetértés. A mobilok gyors elterjedése miatt még nincs információnk a hosszú távú hatásokról, ezért sok kutató elővigyázatosságra int.

A rágógumi káros a környezetre
#rágógumi
2022.08.18.

A rágógumi káros a környezetre

Ha benyúlunk a pad alá a suliban, ott van. Ha leülünk egy padra a parkban, a ruhánkba ragad. Ha a járdán sétálunk, a cipőnkre tapad. De valójában belegondoltunk már abba, hogy a közkedvelt leheletfrissítő nem csak számunkra, de a környezetünk számára is igen kellemetlen és kedvezőtlen hatással van?

Milyen betegségeket hoz a klímaváltozás?
#klímaváltozás
2022.02.03.

Milyen betegségeket hoz a klímaváltozás?

A hurrikánok, földrengések egyre gyakoribb színre lépésével a társadalom figyelme is mindinkább a klímaváltozás felé fordul. A természeti környezetünkre gyakorolt negatív hatásairól már sok szó esett, azonban arról, hogy milyen mértékben veszélyezteti az egészségünket, kevesebbet hallani.

Allergia a wifire?
#wi-fi
2021.12.07.

Allergia a wifire?

Noha még határozottan nem tudták bizonyítani, hogy az elektroszmog komolyan károsíthatja a szervezetet, néhányan ténylegesen rosszul lesznek, ha wifinek vagy egyéb elektromágneses hatásnak vannak kitéve.

#dohányzás
2021.10.26.

Mi lesz a csikkel?

„A dohányzás súlyosan károsítja az Ön és környezete egészségét.” – ebből a környezetből sajnos kifelejtjük tágabb környezetünk, a bioszféra egészségét. A cigiből füst lesz – már rég tudjuk, hogy ez veszélyt jelent a dohányzókra és a körülöttük állókra – de ott marad a csikk is. A csikk? Hiszen olyan pici… Tényleg számít? Igen, számít.

#vegyszer
2021.06.08.

Rebeka kipróbálta: tippek a vegyszermentesség jegyében

Az ember sokszor nem törődik a szépségápoló szerek minőségével, és károsító hatásával. Sok ember ezen akarja megspórolni a pénzt, és bele sem gondol, hogy a vegyszerek és egyéb káros anyagok milyen súlyos problémát okozhatnak 10-20 év múlva. Ami a bőrön át felszívódik, az eljut a testünk minden részébe a vér útján. Elsősorban persze látható jelei lesznek a túlzásba vitt kencehasználatnak (például : ekcéma) , de akár rákos megbetegedés is lehet a vége.

#környezetvédelem
2021.04.23.

Te miért műanyagot használsz?

A tízórait csomagolod, kiflit veszel a boltban, táskába dobod az edzőcipőt…. Te miért műanyag tasakot használsz? A válasz egyszerű, mert a műanyag mindig kéznél van, praktikus, tiszta, olcsó megoldás, ha csomagolásról, tárolásról van szó. Igen: ezt vallják a gyártók is.

#víz
2018.04.08.

Meglepő dolgok az ivóvízben

A víz nem is olyan tiszta, mint hinnénk. Az elmúlt évek amerikai kutatásai kimutatták, hogy a fejlett országok ivóvizében több olyan dolog is van, amire nem is gondolnánk.

#víz
2017.08.04.

A víz hét csodálatos tulajdonsága

Az élet forrása a víz, nélküle nem létezne élet a Földön. Tudtad, hogy az emberi test közel 75 százaléka víz? De nem csak az embereknek szükséges ez a létfontosságú anyag, hanem a növényeknek és az állatoknak is. A csúcstartó a medúza, hiszen testének 98-99 százaléka vízből áll.

#jegyzet
2016.03.07.

Legyenek a jegyzeteid környezetbarátak!

Az órai jegyzeteimet eddig régimódian, hagyományos füzetbe írva rögzítettem. Ám a tabletek korában felfigyeltem az olyan alkalmazásokra, amelyek segítik a jegyzetelést. Már csak a környezetre gyakorolt hatásán gondolkodom… Hány oldalnyi jegyzetet kell készítenem tableten vagy laptopon ahhoz, hogy jót tegyek a környezetnek?