Testi problémák

#Testi problémák

1089 db cikk a témában

5 tipp a pattanások eltüntetésére
#pattanás
2023.09.05.

5 tipp a pattanások eltüntetésére

A bőrproblémák önmagukban és kollektívan egyaránt képesek megkeseríteni mindannyiunk életét. A leggyakoribb a már tinédzserkorban jelentkező pattanás, amivel több okból kifolyólag sokan még felnőtt korban is küszködnek. Sokan csak legyintenek az aknés bőrre, mert csupán egy esztétikai problémaként azonosítják, pedig utózöngéi túlmutathatnak egy egyszerű hiúsági kérdéskörön.

Viseld helyesen a hátizsákod!
#iskolatáska
2023.09.01.

Viseld helyesen a hátizsákod!

Gyakran hallani, hogy a hátizsák cipelése hátfájást okoz mind a gyerekek, mind a felnőttek számára. A legáltalánosabb probléma, amiért a hátizsák fájdalmat okoz, hogy a táska túlságosan meg van tömve, vagy túl magasan, esetleg túl alacsonyan viselik.

Elváltozások a nemi szerven: a balanitis és a balanoposthitis
#balanitis
2023.08.31.

Elváltozások a nemi szerven: a balanitis és a balanoposthitis

A balanitis a pénisz makkjának, a -posthitis az előbőrnek a gyulladása. A két állapot ritkán fordul elő külön-külön. Gyermekkorban általában valamilyen sérülés (pl. erőltetett hátrahúzás során keletkezett berepedés), vagy az ott megtelepedő kórokozók okozhatják a gyulladást (pl. smegma felgyülemlése, vizeletpangás). Szexuálisan aktív kamaszok esetén a nemi úton terjedő betegségek lehetőségére is gondolnunk kell.

Arcszőrzet – minden, amit tudnod kell
#arcszőrzet
2023.08.30.

Arcszőrzet – minden, amit tudnod kell

Kezd egy kis pihe lenni az ajkad felett és az álladon? Vagy talán halvány szakáll képződik az állkapcsod mentén? Miért történik ez a fiúknál és a lányoknál nem?

A férfi nemi szerv kóros elváltozásai
#pénisz
2023.08.29.

A férfi nemi szerv kóros elváltozásai

Piros foltok a makkon, szeretkezés után megjelenő apró piros pöttyök a fitymán, apró fehér, pattanásra hasonlító elváltozások a péniszen... Tudod, hogy mi okozza ezeket és hogy akár veszélyesek is lehetnek, illetve ha ilyesmit tapasztalsz, mi a teendőd? Ezekre a kérdésekre kaphatsz választ cikkünkből.

Az óvszerallergiáról
#óvszer
2023.08.27.

Az óvszerallergiáról

Vörös foltok, viszkető apró pöttyök jelentkeznek a Te vagy partnered nemi szervén szeretkezés után? Lehetséges, hogy allergiás vagy az óvszer egyik összetevőjére, a latexre!

5 dolog, amit a fodrászod biztosan nem mondott el neked
#haj
2023.08.25.

5 dolog, amit a fodrászod biztosan nem mondott el neked

Amikor fodrászunk mesébe illő módon csodás göndör frizurát készít nekünk alig egy óra alatt, bármit meghallgatunk és megfogadunk, amit mond. De mi az, amit nem mond el nekünk? Hajszakértőktől megtudtuk, mi az az 5 hasznos tanács, amit hajunk sztájlisztja biztosan nem mondott el nekünk.

Amit a hialuronsavról tudni kell
#hialuronsav
2023.08.23.

Amit a hialuronsavról tudni kell

A hialuronsav napjainkban nagyon népszerű összetevője a kozmetikumoknak. A hirdetésekben magasztalják, mint az egyik legsokoldalúbb anyagot. Úgy tartják, hogy a sav bármire képes: a hidratálástól a ráncok csökkentéséig mindenre jó.

Fejtetű – Mit tehetsz ellene?
#fejtetű
2023.08.21.

Fejtetű – Mit tehetsz ellene?

A fejtetvek apró rovarok, amelyek az emberi hajszálak között élnek, és a fejbőrből származó vérrel táplálkoznak. Kiknél fordul elő és mit tehetsz ellene?

Mire használható az ultrahang?
#ultrahang
2023.08.20.

Mire használható az ultrahang?

Az ultrahangos képalkotást vagy ultrahangot gyakran használják az orvostudományban. Az ultrahangvizsgálat ma már szinte minden orvostudományi munka részét képezi, így a szülészeti-nőgyógyászati munkában is egy elengedhetetlen eszközzé vált.

Miért tikkelünk?
#szem
2023.08.18.

Miért tikkelünk?

A tikkelés olyan időszakos állapot, amely a 18 éven aluliak 25%-át érinti. Néha az embernek csak egyféle tikkelés alakul ki, amely csak bizonyos ideig tart, majd magától elmúlik. Ennek ellenére később kialakulhat másféle is.

Megváltozott széklet: milyen betegség okozhatja?
#széklet
2023.08.17.

Megváltozott széklet: milyen betegség okozhatja?

Székrekedés, hasmenés, puffadás, teltségérzet, szokatlan széklet. A panaszok hátterében súlyos, orvosi kezelést igénylő betegség, de ártalmatlan ok is állhat, mint például a hibás étkezési szokások.

Fontos a testtartás
#ülőmunka
2023.08.16.

Fontos a testtartás

A suliban vagy az ülő munkát végzőknek nagy gondot okozhat a későbbiek során egy rosszul beállított monitor vagy szék. Pedig ezek a legtöbbet használt munkaeszközök, ezekkel találkozunk nap, mint nap. Előzd meg a bajt!

Toxikus sokk szindróma
#toxikus sokk szindróma
2023.08.15.

Toxikus sokk szindróma

A toxikus sokk szindróma (TSS) bárkivel megeshet, férfivel, nővel, időssel, fiatallal. Habár elég komoly is lehet, viszonylag ritka betegség.

Zúzódások kamaszkorban
#zúzódás
2023.08.14.

Zúzódások kamaszkorban

Zúzódás akkor fordul elő, ha a test egy része megsérül, és a sérült kapillárisokból (kis erekből) vér szivárog ki. Ha a vér nem tud távozni, beszorul a bőr alá vörös vagy lilás foltot képezve, amely érzékeny, amikor megérinted.