Testi problémák, fiúknak

#Testi problémák #fiúknak

319 db cikk a témában

Movember-mozgalom: srácok, csatlakozzatok!
#prosztata
2021.11.02.

Movember-mozgalom: srácok, csatlakozzatok!

A férfiak jelentős részének tudomása van a prosztatája létezéséről, ugyanis számtalan kellemetlen tünet okozója lehet ez a szerv. Amíg jól működik, jelenléte teljesen észrevétlen marad. Éppen ezért fontos, hogy megóvjuk egészségét tudatos életvitellel, táplálkozással és rendszeres szűréssel. Erre hívja fel a figyelmet idén novemberben is a Movember-mozgalom.

Alacsonyan tartja a tinik koleszterinszintjét a magas D-vitamin szint
#koleszterin
2021.10.27.

Alacsonyan tartja a tinik koleszterinszintjét a magas D-vitamin szint

Összefüggés van a magasabb szérum D-vitamin szint és az alacsonyabb plazma koleszterinszint között az általános iskolásoknál - derül ki a Kelet-Finn Egyetem új kutatásából. Ez része volt a Physical Activity and Nutrition in Children (PANIC) tanulmánynak, amelyben összesen 512 6 és 8 év közötti fiatal vett részt.

#gomba
2021.10.19.

Házi praktikák lábszag ellen

Tartasz attól, hogy lábszagod van? Félsz levenni a cipődet mások előtt a kellemetlenségek miatt? Próbáld ki házi praktikáinkat!

Ártalmas-e vagy sem az önkielégítés?
#önkielégítés
2021.10.15.

Ártalmas-e vagy sem az önkielégítés?

Mítoszok és tévhitek után egyre több cikk jelenik meg arról, hogy az önkielégítés - sem a nőknél sem a férfiaknál - nem káros. (A tévhitek között van az, hogy a maszturbáció vaksághoz vezet vagy szőrt növeszt az illető kezén...)

#omega
2021.09.30.

Jobban olvastak azok a tinik, akik Omega-3-at és Omega 6-ot szedtek

Az tény, hogy az Omega-3 zsírsavakban gazdag halolajat és egyéb kiegészítőket már korábban is ajánlották a terhes nőknek a magzat fejlődésének támogatására. Most azonban az is kiderült, hogy azok a kamaszok, akik Omega 3-at és Omega 6-ot szedtek, jobban tudnak olvasni társaiknál.

#balkezes
2021.09.11.

Balszerencsés, aki balkezes?

Mi lehet a közös Benjamin Franklinben, Albert Einsteinben és Bruce Willisben? A balkezesség, amely az emberiség 10 százalékát érinti. De vajon okosabbak, kreatívabbak a balkezesek, vagy éppen ellenkezőleg: több baleset és lelki sérülés éri őket?

#fogszabályozás
2021.09.09.

Fogszabályzót viselsz? Ezekre mindenképpen figyelj!

A fogszabályzó ma már szerencsére inkább divatos, mint ciki, hiszen azt üzened vele, hogy te igenis törődsz a fogaid egészségével. Ennek megfelelően ma már ezernyi színű gyűrű közül válogathatsz, amivel szuperül kifejezheted az egyéniségedet, akár 2-3 havonta váltogatva a színkombinációt.

#szúnyog
2021.08.15.

Vérszívók vonzásában: szabadulj meg a szúnyogoktól

Ismerős a helyzet? Éppen egy újabb adag husit raksz a grillrácsra, mikor észreveszed, hogy a szúnyogok már meg is kezdték a lakomájukat - rajtad. Miután őrült csapkodásba kezdesz, hogy megszabadulj tőlük, észreveszed, hogy a többiek higgadtan szemlélik mit csinálsz. Őket bezzeg kerülik a vérszívók! Mi lehet ennek az oka?

5 tény, amit eddig nem tudtál a fogaidról
#fogak
2021.08.12.

5 tény, amit eddig nem tudtál a fogaidról

Köztudott, hogy fogainknak szerepük van a rágásban, a beszédhangok képzésében. Lehet, hogy eddig nem tudtál mindent fehéren csillogó fogsorodról? Kapaszkodj meg: nem csak a cukor a fogak első számú ellensége.

#intimtorna
2021.08.05.

Az intimtorna mindenkinek ajánlott

Az intimtornáról lehetséges, hogy eddig azt gondoltad, hogy csak a középkorú hölgyek tornája. Ám az intimtorna több ennél. Miért is?

#zene
2021.08.04.

A zene csillapítja a fájdalmat?

A zenehallgatás mind az akut, mind a krónikus fájdalmakat enyhítheti. Ezt több tanulmányban is kimutatták. A zene által kiváltott fájdalomcsillapítás hátterében valószínűleg azok a hatások állnak, melyeket a zene „ébreszt fel”: a kellemes érzések, az öröm, felidézett emlékek okozta érzelmek, az ellazulás és a figyelem elterelődése a fájdalomról. Utóbbi egyébként egy régóta ismert fájdalomenyhítő mechanizmus.

7 házi gyógymód szúnyogcsípésre
#szúnyog
2021.07.29.

7 házi gyógymód szúnyogcsípésre

Elképesztően idegesítő, amikor esténként nem lehet kilépni a szabadba a szúnyogok miatt, amik jobb esetben csak a zúgásukkal bosszantanak, rosszabb esetben össze-vissza csípnek és viszkető piros foltokat hagynak maguk után. Még szerencse, hogy van néhány remek házi gyógymód szúnyogcsípésre.

#napfény
2021.07.19.

Milyen napvédő krémet válasszunk?

A napsugárzás elleni védekezés minden korosztály számára, bőrtípustól függetlenül kiemelten fontos. Milyen faktorszámú készítménnyel védekezhetünk a káros sugarak ellen és mit tegyünk, ha a választott termék mégsem megfelelő?

Hajhullás: mi lehet az oka?
#haj
2021.07.17.

Hajhullás: mi lehet az oka?

Hajhullás több formában is jelentkezhet. Dr. Kádár János immunológus a kiváltó okokról és a kezelési lehetőségekről beszélt.