öltözködés
#Testi problémák

Divatosan, az évszaknak megfelelően!

2009.12.16.
1 perces olvasási idő

Amiért tél van, még nem kell elrejteni az alakodat és bő pulcsik mögött rejtőznöd, de ne is ess át a ló másik oldalára – a nyárnak vége, a haspólós időszakig még várnod kell pár hónapot.

Tél van és ez hűvös időjárással jár. Sajnos sokan inkább mennek a divatlapok után és nem is gondolják végig, hogy a kényes testrészeket szabadon hagyó topok, csípőnacik, komoly egészségügyi kockázatokat rejtenek.

Bármilyen divatos is nyáron, érzékeld a tél súlyát, ezért az olyan pólókat és atlétákat, melyek szabadon hagyják a derekadat mindenképpen tedd el nyárra. Ha a derekadat nem takarod el könnyen petefészek gyulladást kaphatsz, ami igen fájdalmas és komoly betegség.

Jó hír viszont, hogy a miniszoknyákat nem kell a szekrény mélyére rejteni. Egy vastag, téli leggings-el és bokacsizmával kombinálva nem fogsz fázni, mégis divatban maradhatsz. Ugye itt szóba is hozhatjuk a cipő témát. A deszkás és tornacipőket felejtsd el, valószínűleg számtalanszor hallottad már, hogy a lábadnál lehet a legkönnyebben felfázni, de ez így is igaz.

Ma már számtalan csizma és bokacsizma közül válogathatsz, akár laza, sportos, akár csajos a stílusod. Vehetsz téli tornacipőt megfelelő belső töméssel, magassarkú bokacsizmát – akár lábszármelegítővel is, amit mindennel tudsz kombinálni, esetleg térdig érő rendes csizmát, ami melegít és a nadrágodra, leggings-edre húzhatod.

Ha rövidebb, például térdig érő nadrágot hordanál, mindenképpen vegyél alá vastag harisnyát, majd rá egy mutatós, magasszárú csizmát. Ügyelj a derekad védelmére, hogyha a nadrágod csípőnadrág. Vegyél fel rá egy pulcsit, poncsót, esetleg a póló alá egy atlétát. A lényeg, hogy ügyelj arra, nehogy kilógjon a derekad!

Kellemes, divatos, mégis egészséges telet kívánok!

(Gy.A)