Testi problémák, öltözködés

#Testi problémák #öltözködés

23 db cikk a témában

12 téli egészségügyi érdekesség
#tél
2023.12.11.

12 téli egészségügyi érdekesség

Bizonyára sok mindent hallottál arról, hogyan is hat a tél a szervezetedre. Miért kívánsz egészségtelenebb kajákat? Miért töltődik föl statikussággal a hajad? És miért vacogsz? Az alábbiakban megtalálhatod a válaszokat ezekre, és még jó pár egyéb, hideg időjárással kapcsolatos egészségügyi kérdésre.

Ha különböző méretűek a melleid
#mell
2022.07.27.

Ha különböző méretűek a melleid

A különböző méretű mellek teljesen normálisak. Egészen gyakori a lányoknál a különböző méretű mellek vagy mellbimbók előfordulása, különösen a pubertás alatt. Mindenki más, és nincs két olyan nő, akinek ugyanolyan melle lenne. Sőt, az aszimmetria (amikor az egyik testrészünk például a kezeink egy kicsit különböznek egymástól) meglehetősen gyakori jelenség az embereknél.

#testsúlytrendek
2021.04.05.

Csak a trendi alak lehet vonzó?

A zsírpárnák évezredeken át a gazdagságot, egészséget jelképezték, hiszen vész-éléskamrát biztosítottak éhínség esetére. Az utóbbi bő 100 évben azonban a divat globalizációja gyorsan változó alak-divat trendeket teremtett, melyek nagyjából 10 évenként változnak. Dr. Gajdács Ágnes obezitológus szakorvos, testsúlygyógyász elárulja mennyire függünk az aktuális testsúlytrendektől!

#mellbimbó
2021.01.02.

7 dolog, ami miatt fájhat a mellbimbód

Nemcsak a nők szenvednek mellbimbó fájdalmakkal. Férfiaknak is lehet érzékeny a mellbimbójuk, ami akár vérezhet és váladékozhat is. Ha ilyet észlelsz, ne ijedj meg – van rá ésszerű magyarázat. Persze ez egészségügyi gondokra is utalhat, ami miatt orvoshoz kell menned.

#vese
2020.12.07.

Hogyan védd a vesédet?

A vesék a hasi szervektől, és a hátizmoktól védve rejtőzködnek az emberi szervezetben, és méregtelenítik a szervezetünket. Hiányukban a méreganyagok felhalmozódnak, ezért is fontos, hogy megelőzzük a megbetegedését.

#izzadás
2020.08.17.

Kellemetlen foltok: az izzadásról

Érezted már te is, hogy kiver a víz, pólód a hátadhoz tapad, hónaljadon izzadságcseppek gyöngyöznek? Talán furcsa rendellenességnek tűnhet számodra, a verejtékezés mégis teljesen rendjén való dolog.

#tél
2020.02.23.

Tél végén is maradj egészséges

Február közepén már mindenki arra számít, hogy a tél lassan végéhez közeledik. Ez azonban csak ritkán van így: a gyakoribb forgatókönyv az, hogy az utolsó téli hónapban még belehúz egy kicsit a természet, és akár az is előfordulhat, hogy a leghidegebb napokat ilyenkor éljük meg. Olvasd el tippjeinket, hogy hogyan vigyázz az egészségedre ebben az időszakban.

#nyár
2018.07.04.

7 tipp, hogy előkészítsd a lábfejed a szandálokhoz

Nincs is annál nagyobb szívás, mint amikor felveszed az új cuki kis szandálod, csakis azért, hogy felfedezd, milyen szörnyen néz ki a lábfejed. Amikor zokniba volt a lábfejed egész télen, könnyen elhanyagolhattad őket: például a lábkörmöd furcsa alakokat vehet fel, kiszáradhat, kirepedezhet.

#izzadás
2017.07.30.

Utálnak, mert izzadok - A szakértő válaszol

Olyan dolog miatt utálnak az osztálytársaim, amiről sajnos nem tehetek... "Izzadós" vagyok és emiatt a testszagom is kellemetlen, pedig rendszeresen tisztálkodom (naponta 3 zuhanyzás), és sajnos továbbra is hallom a hátam mögött a gúnyolódásokat. Mit tehetnék? Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.

#hőség
2016.06.25.

4 ok, ami miatt szagos lesz a verejték

A verejtékezés fontos élettani mechanizmus, hiszen a párolgása hőt von el, vagyis a test az izzadással hűti magát. A túlzott verejtékezés azonban igen kellemetlen lehet, sőt, egyes betegségek is okozhatnak ilyen tünetet. Dr. Boros-Gyevi Márta, esztétikai bőrgyógyása az okokról és a megoldási lehetőségekről beszélt.

#táska
2015.09.03.

Az egy vállon hordott táska veszélyei

Napjainkban nagyon népszerűek a hátizsákok a diákok körében, viszont általában csak az egyik vállukon hordják a táskájukat. Vajon mennyire ártanak ezzel maguknak?

#farmer
2015.03.27.

A farmer leggings egészségügyi kockázatai

A farmer anyagból készült leggings, avagy a jeggings ismét divatba jött az utóbbi időben. Ám ez a viselet felvethet egy nagy kérdést – vajon teljesen biztonságosak és nincs fertőzésveszélyük?

#Jennifer Lawrence
2015.03.07.

Jennifer Lawrence a testképről és a kilókról

Te is úgy gondolod, hogy Jennifer Lawrence irigylésre méltó, hiszen mindene megvan? Szépség, siker, hírnév (akármit is értsünk ez alatt). Mindez azonban nem jelenti azt, hogy őt nem érintik azok az irreális és hihetetlenül veszélyes testideálok, amiket a mai média a sztároktól (is) követel és állandóvá tesz. Sőt, sajnos lassan mindnyájunkat érint.