haj
#Testi problémák

Házi receptek hajnövesztéshez

2015.10.04.
2 perces olvasási idő

Egészséges és fényesen csillogó hajat szeretnél, de nem tudod, hogyan érhetnéd el? Tudtad, hogy bizonyos anyagok használata gyorsítja a hajnövekedést? Most megtudhatod, melyek ezek!

A legtöbb hozzávalót élelmiszerboltokban és drogériákban is megveheted, illetve gyakran a neten is rendelhetsz belőlük. Ezenkívül keresheted őket bioboltokban is.

Curry levelek és kókuszolaj

Házi receptek hajnövesztéshezAz ízletes fűszerként ismert curry csodákat tesz a hajjal. Szóval, ha magad akarod megtapasztalni az egyik legjobb, leghagyományosabb indiai hajápoló szer előnyeit, próbáld ki az alábbi receptet!

Recept

Szükséged lesz friss curry levelekre és egy kis kókuszolajra. Keverd össze őket, és addig melegítsd, amíg fekete anyag nem képződik rajta. Ezt kend a hajadra, ha szeretnéd, hogy gyorsabban nőjön és ugyanolyan egészséges, csillogó legyen, mint az indiai lányoknak. Használd hetente kétszer!

Ecetes öblítés

Talán durvának tűnhet olyan savas dolgot, mint az ecet a hajadon használni, de valójában a hajnak ez éppen megfelelő, hiszen a hajszálak is enyhén savas környezetben vannak. Az ecet minden szálat fényesebbé és erősebbé tesz – így azok ellenállnak a töredezésnek. Ha a maximumot akarod kihozni a hajadból, az ecet remek választás lehet.

Recept

Keverj össze 1 adag ecetet (az alma- vagy almaborecet a legjobb, mivel gyengébb az illata; a sima ecet is megfelel; a borecet pedig a száraz hajtípusra ajánlott) 2 adag vízzel. Hogy minél gyengébb szaga legyen a készítménynek, adj hozzá néhány cseppet a kedvenc illóolajodból. Hajmosás után öblítsd át vele a hajad! A kezelést heti 1-2 alkalomról idővel havi 1-2 alkalomra csökkentheted.

Tojássárga és olívaolaj

A proteinben, vitaminokban és tápláló zsírsavakban gazdag tojássárga nemcsak egészségesebbé, fényesebbé és selymesebbé teszi a hajadat, de a hajnövekedést is felgyorsítja. A sok A-, D- és E-vitaminnak köszönhetően megelőzheted a hajhullást és megerősítheted a vékony hajszálakat. Az olívaolaj erősíti és puhítja, továbbá élénkíti a hajszínt és megtartja a textúrát.

Recept

Keverd össze 2 tojás sárgáját 2 evőkanál olívaolajjal és hígítsd a keveréket kb. egy fél csésze vízzel. Lassan, alaposan masszírozd a fejbőrödbe a pakolást. Miután 15-20 percig magadon hagytad, öblítsd ki! Ezután samponnal is megmoshatod a hajadat, de nem szükséges. A kezelés akkor is hatékony, ha csak havi 1-2 alkalommal használod.

Bojtorjángyökér és olaj

A bojtorján gyökere számos, a hajápoláshoz fontos tápanyagot tartalmaz. Emellett segít a fejbőrnek a korpa, a gyulladás és más bőrproblémák elleni küzdelemben.

Recept

Önts össze 1-1 teáskanálnyi rozmaring-, bazsalikom- és levendulaolajt. Az olajkeverékedből 3-5 cseppet keverj el 1-1 teáskanál aloe vera géllel és bojtorjánolajjal. A fejbőrbe való masszírozás után hagyd hatni az ezt követő néhány órában (minél tovább hagyod, annál jobb), ezután a szokásos módon mosd meg a hajad. A hajadtól függően heti 1-3 alkalommal alkalmazhatod ezt a módszert.

Rozmaring

Ez az erős fűszer selymessé és erőssé teszi a hajat, serkenti a hajnövekedést, és segít az elvékonyodó hajszálakon is.

Recept

2 teáskanál száraz, összetört rozmaringlevelet adj hozzá 300 ml vízhez, és a készítményt masszírozd a hajadba: a hajvégektől kezdve a fejbőrig! Akár tiszta hajon is használhatod, hiszen a keverék nem zsíros, így nem kell kiöblítened sem! A samponos hajmosást követően heti 1-4 használat ajánlott hajtípustól függően.

(B.Cs.)