/ TEST / Cikinek érzem, hogy nőgyó...
  2015-10-16

Cikinek érzem, hogy nőgyógyászhoz menjek

Kedves Szakértő! 15 éves lány vagyok. Én ezt elég cikinek érzem, de el szeretnék menni egy nőgyógyászhoz. Folyton csak halasztgatom, úgyhogy úgy döntöttem, hogy talán ha a neten mondanám el a problémáimat, akkor könnyebben menne.

- hirdetések -

Észrevettem magamon pár furcsa tünetet. A menstruációm nagyon rendszertelen, és kb 5 hónapja menstruációkor borzasztó görcseim vannak. Ez régebben soha nem fordult elő, mármint akkor is fájt egy kicsit, de ennyire még sohasem. A fájdalmat csak a menstuáció első három napjában érzem.

Többen is mondták már, hogy az normális, hogy a menstuációm eleinte rendszertelen, de hamarosan két éve megvan. Két mentruálás közötti időszakban, kb. az időszak közepe táján észrevettem, hogy a fehérfolyásom sötétebb, előfordult már, hogy szinte teljesen barna volt. Azelőtt sohasem aggódtam, de most, hogy rájöttem, hogy a hüvelyemben van egy furcsa kitüremkedés, elkezdtem félni. Egészségügyi középiskolába járok, körülbelül két hónapja szó esett a hüvelyi daganatokról.félelem

Én elvégeztem egy önvizsgálatot és találtam egy furcsa kitüremkedést, ami körülbelül 1,5 cm nagy. Olyan, mint egy golyó. egy kicsit utánanéztem, a hüvelydaganatok általában idős korú nőknél fordulnak elő, de sajnos vannak olyan fajtájúak is, amit az én korosztályomat érintik, szóval, lehetséges, hogy daganatom van?

Kedves Levélíró!

Szeretnélek megnyugtatni, mert szinte biztos, hogy semmi komoly bajod nincsen. A hüvelyedben tapintott képlet nem tudom mi lehet, a kitüremkedés talán a hüvelynyálkahártya egyik redője lehet (de attól is függ, hol tapintottad ezt a gyanús dolgot).

A te korodban előfordul, hogy nem teljesen szabályos a ciklus (kérdés, hogy a tiéd mennyire rendszertelen, erről nem írtál). A félidőben tapasztalt barnás folyás oka lehet a peteérés, ez előfordul és normális jelenség. Ami miatt javasolnám, hogy keress fel egy nőgyógyászt, az a fájdalmas menstruáció. Mivel korábban nem tapasztaltál jelentős görcsöket, most pedig igen, keresni kellene a kiváltó okot. Azért ne nyugtalankodj! :)

Dr. Szimuly Bernadett