mell
#Testi problémák

Kicsi a melled? Aggodalomra semmi ok!

2022.07.22.
4 perces olvasási idő

Ha van valami, ami hasonlít a fiúk méret-komplexusaihoz, akkor az a lányok mell-komplexusa. Kevés olyan testrész van a női testen, ami annyi mélyről feltörő, komoly lelki krízist okozna, mint éppen a mell mérete. Jobb esetben az elégedetlenség csak egy múló tünet, serdülőkorod felejthető problémája. Rosszabb esetben azonban kitart akár egy életen keresztül is.

Amikor az ember lánya elér fejlődésének egy bizonyos fokára, lázas érdeklődéssel és nem kevés tépelődéssel kezdi méregetni saját testét. Először is önmagában vizsgálódik, minden kritikus pontot alaposan szemügyre véve: fenék, has, comb, na és persze a szóban forgó mell. Már ennél a szemlénél is akad jó pár kifogásolni való, de amikor aztán összehasonlításra kerül a sor, akkor totális az összeomlás.

Kétségek

Az összehasonlítás először csak a legközelebbi barátnővel történik, de szép lassan kitágul a kör, sor kerül a címlapképek sztárjaira, színész idolokra és csak, hogy nagyobb legyen a gyötrelem, mondjuk az aktuális szépségkirálynőkre is. A méricskélés eredménye legtöbbször lesújtmelló és hosszú időre meghatározó.

Annak a másiknak vagy sokkal formásabb a melle, vagy sokkal nagyobb, de az biztos, hogy teljesen más, egyáltalán nem olyan, mint az enyém. Más a formája, a rugalmassága, másképp csúcsosodik, és másképp mered. Az enyém meg…Egyáltalán, normális az, ami nekem van?

Nyugalom: igen, normális... Ugyanis nincs két egyforma mell, ahogy nincs több belőled sem. Ne hasonlítgasd magad másokhoz. Légy büszke az egyediségedre, és a melledre is, ami hidd el, csak a te szemedben problémás. Lesz egy párod (ha ugyan nincs máris melletted), aki éppen azt találja tapintható ékességeid legtökéletesebbjének. A megjelenésed és az adottságaid elfogadásatehet csak kiegyensúlyozottá, magabiztossá és boldoggá.

Divatfüggő

A mell szimbólum. Azt jelenti, hogy nő vagy, hogy anya lehetsz. Kislányként a mell növekedése a nővé válás kezdetét jelentette a számodra is, ami egyszerre töltött el büszkeséggel és némi szégyenérzettel. Takargattad magad, félve vetted fel a passzosabb ruhákat, tartva attól, hogy kigúnyolnak. A mell igazán szembetűnő testrész, a statisztikák szerint sok férfinak a szeme éppen ezen akad meg először. A szex szimbólumok csakis nagy mellel képzelhetők el. A mai divat kifejezetten „mellkirakós.”

Kedves kismellűek! Ez nagyon fontos mondat volt. Mert bizony a mell szépségét is az aktuális divathóbortok határozzák meg. Minden olyan lánynak, aki kis melle miatt kerül naponta legalább egyszer borongós hangulatba, tisztában kell lennie pár dologgal.

  1. Hogy éppen milyen mellforma a menő, azt ugyanúgy az aktuális divatirányzat szabja meg, mint mondjuk a ruha színét vagy hosszát. Tudd meg, hogy a történelmi korok nagy részében pontosan olyan formás kis mellecske volt a divat, mint amilyen neked is van. A reneszánszban a kis mellhez a tisztaság, ártatlanság, arisztokratikus finomság képzetei kapcsolódtak. Így állt szemben a gonoszt és romlottat szimbolizáló nagy mell, az erényt és kecses nőiességet tartalmazó kis mellel.
  2. Ha túl nagy, az a baj, ha túl kicsi az a baj – mindenki éppen azzal elégedetlen, ami adatott neki. Ha kicsi, akkor elkezdesz kételkedni abban, hogy valaha is jó anya leszel, pedig a kettő nem függ össze. A kisebb mirigyállomány is tud elegendő tejet termelni a szoptatás alatt.
  3. Ha megfordul a fejedben, hogy nem leszel a fiúk számára elég vonzó, mert azok a teltebb idomokat kedvelik, akkor azonnal állítsd meg a negatív gondolatmenetet. Honnan tudod, hogy ez így van? Mindenkinek más az ízlése, arról nem is beszélve, hogy két ember kapcsolatának, szerelmének tartósságában a mell mérete nem lehet meghatározó szempont.
  4. A mell méretét, formáját, tulajdonságait javarészt a genetika határozza meg. Emellett befolyásolhatja a testsúly, a testzsírszázalék, vitaminok, fehérjék fogyasztása,testsúlyváltozások, illetve hormonális hatások is. Viszont a testedzés, ami egyébként az egészséges életmód része - nincs hatással rá, hiszen a mellben nincsenek izmok. A mell főként zsírszövetből és mirigyállományból áll, nincs saját izomzata, a bőr tartja.
  5. A mell méretét megnövelni természetes úton nem lehet, csak a plasztikai sebészet segíthet benne. Viszont érdemes elgondolkodnod azon, hogy mivel leszel több azáltal, hogy két implantátumot cipelsz magadban éveken át, felvállalva a műtéttel járó esetleges kockázatokat is.Arról nemis beszélve, hogy mások elvárásai miatt SOHA ne műttesd meg magad!
  6. A teljesség igénye nélkül mondok három nevet: Marlene Dietrich, Audrey Hepburn, Nicole Kidman. Bizonyára nem ismeretlenek előtted. Remek nők, varázslatos aurával, szexuális kisugárzással. Egyikük sem (volt) kebelcsoda. Apró, csinos mellekkel hódították meg férfiak százezreit. S ha már a színészeknél tartunk: megfigyelted, hogy a filmekben az intellektuális, elegáns, szellemileg fejlett karakterek mindig kis mellűek?
  7. A kis mellnek is vannak előnyei: az idő múlásával nem ereszkedik meg olyan hamar, és olyan mértékben, mint a nagyobb méretű mell - továbbra is feszes marad. A súlya nem okoz hátfájást, gerincproblémákat, kellemetlen tüneteket.
  8. A pasik többségének tök mindegy, hogy milyen a nők melle. Ez azért van, mert nem a melledbe szerelmesednek bele, hanem a belsődbe, a szemed által közvetített varázsodba. A lényedbe, aminek a fiúk csöppet sem kis örömére mellesleg testi hozadéka is van. Menj föl internetes fórumokra, ahol fiúk-lányok komoly „melltudományi” vitákat folytatnak egymással. Látni fogod, hogy az ízlések különbözőek. Volt, aki azt írta: „jobb szeretem a kis mellű nőket. Rájöttem, hogy nekik szebb az arcuk.”
  9. Van egy praktikus szempont is. Ha kis melled van, sokkal jobban tudsz öltözködni. Könnyebb felsőket választani magadnak, könnyebben hordhatsz olyan darabokat, amik a nagyobb mellűeknél, a melltartóhasználat miatt akadályokba ütközik. Nincsenek hátfájdalmaid a méreteid miatt, és a futás, ugra-bugra is sokkal kellemesebben megy, mint dúsabb keblű társaidnál.

Mi az a kismell-komplexus?

Kismell-komplexusban azok a nők szenvednek, akiknek szinte már a rögeszméjévé válik a mellük megnagyobbítása. Képtelenek elfogadni önmagukat,minden kudarcukat a kapcsolataikban a kis mellükrovására írják.Ez olyan mértékbeneluralkodik az életükön, hogy már másra sem tudnakgondolni, csak arra, hogy mások mit gondolnak róluk, amegjelenésükről-a testkép zavardiktálja majd azéletük cselekedeteit..

Tanácsok kismellűeknek

Amivel a természet szűkmarkúan bánt, pótolható ügyes ötletekkel. A mai kor kifejezetten kedvez a mellüket dúsabbnak láttatni akaróknak.

  • Se szeri se száma a különféle push-up melltartóknak. Ennek turbósított változata az ún. wonderbra, ami dupla szivacsbélést jelent. Ezekkel látványosan növelheted mellméretedet.
  • Válassz nagymintás, pöttyös, színes felsőket. Kifejezetten jó, ha a mellrész valamilyen formában kiemelt: meghúzott, vagy masni, szalag díszíti.
  • Járj mindig egyenes derékkal, kihúzott háttal. Az összegörnyedt test sokat ront „látványilag".
  • Különféle csodaszerek is beszerezhetők, árulnak kapszulákat és mellnagyobbító habokat. Ezek az ígéretek ellenére nem fognak csodát művelni, úgyhogy jobb, ha idejében felismered: az ilyen termékek csupán megtévesztésre alkalmasak.
  • A manapság divatos szilikonnal is légy óvatos. Számtalan egészségügyi problémát okozhat és egy csomó pasi utálja. A többség a természetesség híve.

(Intera)

Kapcsolódó címkék

mell