anorexia
#Testi problémák

Halálra koplalta magát egy 16 éves lány

2010.09.29.
1 perces olvasási idő

Anna Wood tavaly januárban kezdett édesanyjával fogyókúrázni. Mindössze néhány kilótól szerettek volna megszabadulni.

Néhány hónap alatt azonban - az egyébként csinos és nem mellesleg kitűnő tanuló lány - élete pokollá változott. Súlyos evészavar alakult ki nála, anorexiás lett. Szervezete annyira legyengült, hogy nem élte túl a drasztikus diétát. Édesanyja, Christine elmondása szerint az egész annyira gyorsan történt, hogy észre sem vették, mekkora baj van: "- Már későn kaptunk észbe, nem tudtunk segíteni a lányomon" - mondja.

Súlyos fogyás

(Fotók: daily mail)

"Sosem volt kövér a lányom, egy kevéske súlyfölöslege volt - nem több, mint egy átlagos, vele egykorú tininek. Én néhány hét után felhagytam a diétával, de Anna továbbra sem volt hajlandó enni."

Bár a lány úszóedzője felhívta az iskola és a szülők figyelmét Anna hirtelen súlyvesztésére, anyja nem látott különösebb aggasztó jelet, mivel lánya sikeresen imitálta az evést. Uzsonnáját ugyan elvitte magával az iskolába, de soha nem ette meg. Májusban Anna már nagyon rosszul volt, pszichiátriai kezelésre is szorult. De ez sem segített, augusztusban kórházba került. Az anorexia jellemző tünetei mutatkoztak rajta.

Anna építész szeretett volna lenni, de tanulmányait a következő évben már nem tudta folytatni. Inkább részmunkaidős állást vállalt otthonától néhány kilométerre. Idén februárban épp munkába tartott, amikor elájult az utcán. Kórházba került. Nyilvánvaló, hogy a végsőkig legyengült szervezete nem bírta a napi több kilométeres gyaloglást. Pár napra hazanegedték, majd ismét be kellett feküdnie, ezúttal súlyos gyomorfekély miatt.

Azonnal meg kellett műteni, amit ugyan túlélt, de agykárosodást szenvedett, és lélegeztetőgép nélkül nem tudott levegőt venni. Végül március 26-án elhunyt.

Szülei szeretnék, ha Anna szomorú történetét minél több fiatal elolvasná, és tanulna belőle, hogy soha többé ne történjen ehhez hasonló tragédia.

(KamaszPanasz - Sz.Sz. - dailymail.co.uk)