testápolás
#Testi problémák

Házi bőrradír receptek

2015.04.03.
1 perces olvasási idő

Tavasszal is érdemes rendszeresen bőrradírt használni, hiszen serkenti a vérkeringést, eltávolítja az elhalt hámsejteket, így elősegíti a sejtmegújulást, ráadásul selymessé és puhává varázsolja a bőrt. Kipróbáltad már?

Hetente egyszer, maximum kétszer szabad végrehajtani ezt a műveletet, mivel az ennél többszöri bőrradírozás roncsolhatja a bőrödet. Bőrradírozás után mindig használj valamilyen a bőrödnek megfelelő testápolót.

Az alábbiakban néhány házilag elkészíthető bőrradír receptjét olvashatod:

  • Cukor és olívaolaj keveréke. Ha megszáradt, ledörzsölheted, így radíroz is.
  • Keverj össze cukrot, pár csepp citromlevet és vizet úgy, hogy a cukor kristályos maradjon,bőrradír mert az lesz tulajdonképpen a bőrradír. Ha kész, akkor ajánlott a kádban radírozni és utána letussolni, mert alighanem ragadni fogsz.
  • Egy kanál porcukrot keverj össze egy kanál joghurttal, majd kezdheted is a radírozást a megtisztított arcodon.
  • Egy evőkanál tejet keverj össze durva szemcséjű tengeri sóval, egy diónyi testápolóval vagy babakrémmel. Azokat a helyeket kend be vele, ahol érdesebb a bőröd (könyök, térd, sarok), majd 5 perc után mosd le. Puha és sima lesz a bőröd.
  • Három evőkanál kávézaccot keverj össze 2 mokkáskanálnyi tejjel és két mokkáskanálnyi mandulaolajjal. Dörzsöld át vele a tested, azután mosd le!

Egy hasznos recept

Mézes-almás bőrradír

Hozzávalók: 1/2 hámozott, kimagozott alma, 1/2 teáskanál almaecet, 1 evőkanál tej, 1 evőkanál méz, 1 evőkanál zabpehely, 3 csepp citromfű-illóolaj.

Elkészítés: Az almát keverjük össze az almaecettel, adjuk hozzá a tejet, a zabpelyhet, a mézet és alaposan keverjük össze a masszát. Öntsük ki egy tálba és csepegtessük bele az olajat.

Használat: 15 percig hagyjuk állni, mert így könnyebb vele dolgozni. Először tisztítsuk meg a bőrt, majd masszírozzuk gyengéden a bőrbe kb. 10 percig. Utána langyos vízzel mossuk le. A zabpehely eltávolítja az elhalt hámsejteket az arcon, a nyakon, a dekoltázson vagy akár a térden és könyökön.

(I.S.)

Kapcsolódó címkék

bőr