/ SULI / Mit ne vigyünk kollégiumb...
  2010-09-15

Mit ne vigyünk kollégiumba, albérletbe?

Ha nyakunkon a pakolási láz kollégiumba vagy albérletbe költözés előtt, hirtelen az tűnhet a legjobb megoldásnak, hogy bedobálunk mindent a kocsiba, ami kezünk ügyébe esik. Íme egy lista arról, hogy mit nem kell elvinni most még a szálláshelyre.

- hirdetések -

1. Téli ruhák

Hacsak nem Szibériába, vagy Alaszkába költözünk. Szeptemberben általában még nem fordul olyan hidegre az idő, hogy télikabátot, csizmát, vastag pulcsit kelljen viselnünk, ezért ezeket a cuccokat még jobb, ha most otthon hagyod. Téli dolgokat elég csak akkor elvinni a kollégiumokba, ha tényleg szükség van rájuk. Ne vigyél sok ruhát, teljesen fölösleges 45 pulcsit vagy 20 cipőt elvinned, úgysem használod őket egyszerre, ráadásul nagyban foglalják a helyet is a szobádban.

2. Főzőlap, melegszendvics-sütő

A kollégiumokban általában rendelkeznek ilyen eszközökkel az alapfelszereltséghez tartozik a mikrohullámú sütő, a főzőlap is. Mielőtt beköltözöl a koliba, tájékozódj arról, milyen elektronikai eszközökkel vannak felszerelve a szobák, és eszerint válogasd meg azt, hogy mit viszel. Mindenesetre a hajszárítóról ne feledkezz meg.

3. Extra bútorok

A koliszobákban van ágy, ruhásszekrény, könyvespolc, szék, íróasztal, avagy minden ami létszükséglete a tanulónak. Más nem is kell. Bár lehet, hogy néha jól jöhet egy összecsukható szék, vagy esetleg egy kis méretű biztonsági széf, de mindig figyelj oda, hogy a kollégiumban ne zsúfold túl a bútorokat.

4. Szögek, képek, dekoráció

Kevés kollégium engedi meg, hogy szögeket verj a szobád falába, ezért inkább ne kísértsd a szerencsét. Ha minden áron posztert szeretnél kirakni a koliszobádban, vegyél poszter ragasztót, hogy ne látszódjon meg a ragasztószalag helye a falon.

5. Morzsi kutya

Lehet, hogy ez most idiótán hangzik, de sokaknál felmerül az a gondolat, hogy beviszi a kollégiumba kis kedvencét, pléldául kutyát, macskát, pitont. A kis kedvencek kollégiumi elhelyezése általában nem engedélyezett, ráadásul a lakótársad sem lenne túl boldog, ha a szobába belépve Fidó fogadná az ágyában. Esetleg egy teknős vagy aranyhal még jöhet, de ennél nagyobb állatot nem tanácsos kollégiumban tartani, úgyhogy Morzsi kutyát legjobb, ha otthon hagyod. 

(G.V.)

 

 Kapcsolódó cikkek