/ RECEPTEK / Epres sajttortás csokis s...
  2017-02-07

Epres sajttortás csokis süti kosárkák

Az alábbi epres sajttortás csokis süti kosárkák igazi ínyencségek egy különleges alkalomra - így például Valentin napra! Ráadásul mivel falatnyiak, könnyen és kézzel fogyaszthatók, így akár meg is oszthatod a pároddal!

A csokis kosárka egy sütés nélkül készült epres sajttortával van töltve. Az ízvilág már önmagában buja és csábító, a látvány pedig a csokiba mártott epret juttatja eszünkbe: tökéletes Valentin-napi édesség!

A csokis kosárkákat nagyon egyszerű elkészíteni, az elkészített tészta mellé csak cupcake formára van szükség. Körülbelül 2 evőkanálnyi sütitésztából csinálj golyókat, aztán nyomd bele őket a formába!

- hirdetések -

Sütésnél egy kicsit megduzzadnak, de ha megsült, egy mérőkanál hátoldalával a púposodó részt lenyomva szép kosárformát kapsz.

A sajttorta tölteléket nem sütjük, hanem néhány alapvető hozzávaló összekeverésével készül, amit aztán a lehűlt kosárformába töltünk, majd díszítsd az egészet eperrel, és már kész is vagy, csak tálalni kell!

lifeloveandsugar.com
(Forrás: lifeloveandsugar.com)

Hozzávalók – a kosárkához

  • ¾ csésze vaj
  • 1 csésze cukor
  • 1 tojás
  • 1 tsk vanília kivonat
  • 1 ¼ csésze liszt
  • ½ csésze kakaó
  • 1 tsk sütőpor
  • 2 tsk kukoricakeményítő

Hozzávalók – a sajttorta töltelékhez

  • 340 gramm krémsajt (szobahőmérsékletű)
  • 2 ¼ csésze porcukor
  • 5 ek eperpüré

Elkészítés

  • Béleld ki a cupcake formát, vagy fújd be speciális tapadás mentesítő sütő spray-vel!
  • Melegítsd elő a sütőt 175-180 fokra
  • Keverd össze a vajat és a cukrot amíg könnyű és habos nem lesz (5-7 perc)
  • Add hozzá a tojást és a vanília kivonatot, keverd össze!
  • Add hozzá a száraz alapanyagokat és keverd simára – egy sűrű tésztát fogsz kapni
  • Csinálj 2 evőkanálnyi labdákat, nyomd bele a formába úgy, hogy a forma feléig érjen az oldalán, kosárka formát adva.
  • Süsd 10-12 percig
  • Vedd ki a sütőből és hagyd 5 percig hűlni, majd szedd ki a formából egy rácsra, és hagyd tovább hűlni!
  • A hűlés során a közepe egy picit beesik, de ha nem elég mély, kosár jellegű ahhoz, hogy a töltelék bele férjen, nyomd be a közepét enyhén egy mérőkanál hátoldalával!
  • Ha a kosárka kihűlt, készítsd el a tölteléket! Keverd össze a sajtkrémet, cukrot és az eperpürét, amíg sima és egyenletes állagú nem lesz!
  • Töltsd a tölteléket egy nyomózsák segítségével a kosárkákba, és díszítsd eperrel!
  • Tálalásig tartsd hűtőben!

(KamaszPanasz: CS.K.: lifeloveandsugar.com)

  Kapcsolódó cikkek