/ RECEPTEK / Tárkonyos csirkeraguleves...
  2009-10-22

Tárkonyos csirkeraguleves epebetegeknek

lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják ezt az egyszerűen elkészíthető, finom ételt. Ki ne szeretné az ilyen hűvös napokon a frissen gőzölgő, illatos ragulevest? Kínáld epebeteg, gyomorfekéllyel, májproblémákkal, chronnal küzdő barátaidat is.

- hirdetések -

Hozzávalók:                                        Nehézség: közepes

  • 40 dkg filézett csirkemell apró kockákra vágva
  • 1 hagyma
  • olaj
  • rizsliszt
  • 15 dkg zöldborsó
  • 25 dkg gomba
  • 2 sárgarépa
  • 1 l. húsleves
  • só, bors
  • 2 dl tejszín
  • 1 kk. keményítő
  • petrezselyem, tárkony


Elkészítése:

  • A húst kevés sóval meghintjük, rizslisztbe forgatjuk, kevés olajon világosbarnára sütjük, majd félre tesszük.
  • A gombát vékony szeletekre vágjuk, az apróra vágott hagymán megpároljuk, sóval, borssal ízesítjük, és ezt is félre tesszük.
  • A sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd kevés olajon rövid ideig pároljuk, felöntjük a levessel, ha felforrt, beletesszük a zöldborsót, sóval ízesítjük.
  • Ha megpuhult, hozzáadjuk a párolt gombát, és a húskockákat.
  • Ha felforrt, behabarjuk a keményítővel elkevert tejszínnel, éppen csak forráspontig hevítjük, a vágott petrezselymet, és tárkonyt ekkor keverjük bele, és tálalhatjuk.

Jó étvágyat kívánunk!