/ RECEPTEK / Csirkemell kukoricaköntös...
  2015-03-14

Csirkemell kukoricaköntösben

Szeretnél valami kihívást a konyhában? Próbáld ki ezt a receptet, nem egyszerű elkészíteni, de garantáltan megéri. Lisztérzékeny ismerőseid körében is sikert arathatsz vele.

- hirdetések -

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell
  • 15 dkg vaj
  • 30 dkg kukoricadara
  • 8 dkg pulykasonka (gluténmentes)
  • 15 dkg kelkáposzta

Köretnek:

  • zöldséges rizs
  • Hozzávalók:
  • 24 dkg rizs
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg zöldborsó
  • 5 dkg vörösbabkonzerv
  • 5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A forrásban lévő sózott vízben a kukoricadarát megfőzzük. Tepsibe tesszük, hogy kihűljön. A csirkemelleket megsózzuk, és forró olajban átforgatjuk. A kukoricakását dúsítjuk apróra vágott sonkával, és a csirkemellekre simítjuk. Forrázott kelkáposztalevélbe burkoljuk, majd a csirkemell bőrét ráfektetjük. Olvasztott vajjal megöntözve, forró sütőben pirosra sütjük. Köretként zöldséges rizst adunk mellé, reszelt sajttal meghintve tálaljuk. A zöldséges rizs elkészítése igen egyszerű. Párolt rizst készítünk, és a főtt, leszűrt zöldségekkel, és a vörösbabbal összekeverjük.

Nehézség: nehéz

Jó étvágyat!

 

 Receptek lisztérzékenyeknek