Lélek, zene

#Lélek #zene

22 db cikk a témában

#jó hangulat
2019.12.28.

Hogyan dobjuk fel a hangulatunkat?

Íme, egy kis lista arról, miként szerezz magadnak pár örömteli percet, ha rossz kedved van. Hat tevékenységet mutatunk, ami garantáltan jobb kedvre fog deríteni, még ha először kételkedsz is. Lássuk!

#szakítás
2017.04.28.

Szakítás után is érezd jól magad!

Ha vége a kapcsolatnak, gyakran nehéz újra visszarázódni a mindennapokba: kell egy kis extra löket, hogy újra boldog legyél. Fusd végig ezt a listát, amely tele van olyan tippekkel, amiktől boldog lehetsz, és ismét jól érezheted magad a bőrödben. Azután írd le a neked tetszőket, és tartsd magadnál, hogy bármikor elővehesd, amikor szükséged van egy kis instant boldogságra!

#érzés
2015.10.12.

Flow-élmény: az összhang érzése

Érezted már úgy, hogy megszűnik az idő, a tér, eltűnnek a gondok és teljesen belefeledkezel valamibe, ami számodra fontos, ami jóleső érzéssel töltött el? Ezt nevezik flow-élménynek.

#pihenés
2015.10.06.

11 egészséges módszer, hogy megnyugodj

Mindenkinél elszakadhat néha-néha a cérna. Vannak olyan napok, amikor nem sok kell és betelik az a bizonyos pohár, a düh pedig rögtön elönt, ráadásul ez kihat az egész napodra. Ideges lehetsz a suli miatt, stresszelhetsz a jövőd miatt, máskor a párkapcsolatod okozhat feszült pillanatokat. Hogyan kezeld a helyzetet?

#stressz
2015.06.14.

Egyszerű stresszkezelő praktikák

Stresszes vagy az iskolai vagy az otthoni dolgok miatt? Számtalan egyszerű dolgot megtehetsz annak érdekében, hogy csökkentsd a feszültséget.

#zene
2015.06.03.

Hogyan befolyásolja hangulatunkat a zene?

A zene hallatán nem csak csak táncolni vagy énekelni lehet, hanem arra is jó, hogy nagy mértékben befolyásolja az ember hangulatát. Kutatások bizonyítják, hogy a megfelelően kiválasztott zene enyhíti a depresszió tüneteit, és csökkenti a lelki fájdalmakat.

#relax
2015.04.15.

Hogyan relaxáljunk?

Rengeteg inger ér minket egy átlagos napon. Miután felkelünk, azonnal zaj vesz körül minket: csendben nagyon kevés részünk van. Zaj vesz körül bennünket az utcán iskolába menet, a tanteremben pedig a zajszint kézzel fogható, aztán rohanunk tovább az utcán és otthon mindenütt gépek zakatolnak, esténként pedig a tévé üvölt vagy a zene. A felgyorsul életmóddal együtt testünk is pörög, agyunk szüntelenül kattog. Hogyan relaxálhatunk?

#fesztivál
2014.08.15.

Fesztivál: hogy tényleg élmény legyen

A fesztiválon a jó hangulatot, a fergeteges koncerteket könnyen elronthatja néhány veszélyes dolog. A szüleid bizonyára nem véletlenül féltenek és nem véletlenül láttak sok jó tanáccsal. Hasznos tanácsok fesztiválozóknak.

#tehetség
2013.01.25.

Tehetségkutatók világa

Számos különleges hangú fiatalt ismerhettünk meg az elmúlt néhány év tehetségkutató műsoraiban. Egy ilyen műsor embert próbáló feladat, nagy teherbírást és kötélidegeket kíván meg a résztvevőktől.

#tehetségkutató verseny
2013.01.25.

Pál Dénes: Fenekestül felfordult az életem

Ami egyrészről öröm, az másrészről óriási teher Pál Dénes életében. A tehetségkutató, a rivaldafény és a fokozott figyelem ugyanis bármilyen fiatal is, még az ő szervezetén is nyomot hagyott: a Voice tehetségkutató műsor győztese hónapok óta keveset alszik, és azt is rendszertelenül, szívritmus zavarai miatt a kávéval is le kellett állnia, és sportolni sincs ideje. Azt ígéri, hogy a verseny után változtatni fog.

#zene
2012.10.01.

Egy hét zene nélkül

Az elmúlt héten arra vállalkoztam, hogy kibírom zene nélkül egy teljes hétig, hogy kiderüljön, mennyire fontos szerepet játszik a zene az életünkben. Október 1-je a Zene Világnapja.

#tánc
2012.02.06.

Hétköznapi témákról tánccal a kamaszoknak

Kamaszoknak szóló előadást mutat be a Duna Táncműhely február 9-én a Nemzeti Táncszínházban. Az Ami a szívedet nyomja a tánc nyelvén beszél a tizenéveseket foglalkoztató témákról, problémákról.

#tévé
2011.12.23.

Tévé és net kell a téli szünetben

Hiába lenne több idejük, kevesebbet sportolnak és olvasnak, de többet néznek tévét, és ha lehet, még többet interneteznek a magyar fiatalok a karácsonyi ünnepek alatt – derül ki az MTV Hungary által végzett felmérésből. A csatorna 15–24 éves fiatalokat faggatott arról, hogyan tervezik eltölteni idejüket a héten kezdődő téli szünet alatt.

#fesztivál
2011.07.14.

Hogyan éljük túl életünk első fesztiválját?

Egy végigdolgozott év után, amikor minden nap korán kellett kelned a suli miatt, itt az ideje, hogy kicsit magadra is gondolj, és bulizz végre. Az alábbi cikk egy nélkülözhetetlen útmutató ahhoz, hogy túléld életed első fesztiválját. (Tapasztaltabbaknak is érdekes lehet...)