Lélek, közösségi média

#Lélek #közösségi média

85 db cikk a témában

Cyberbullying: így előzheted meg!
#Cyberbullying
2023.12.15.

Cyberbullying: így előzheted meg!

A HBSC 2022-es adatai szerint Magyarországon a 11-17 éves diákok 13,8 százaléka esett már áldozatul internetes bántalmazásnak, és az 5-7. osztályos tanulók 22 százaléka volt már bántalmazott internetes felületen.

Gyakori költekezési hibák: hogyan kerüld el őket?
#pénz
2023.12.01.

Gyakori költekezési hibák: hogyan kerüld el őket?

Ahhoz, hogy hasznosan költsd el a pénzedet, meg kell ismerned azokat a gyakori buktatókat, amikbe az emberek (leginkább a fiatalok) beleesnek, így megtanulhatod, hogyan legyél sokkal költségtudatosabb. Összefoglalónkban felsoroljuk a leggyakoribb hibákat és természetesen megoldásukat is.

A Snapchat kockázatai és veszélyei
#snapchat
2023.11.15.

A Snapchat kockázatai és veszélyei

A Snapchat nagyon népszerű a tizenévesek körében. Ez a telefonos alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy fényképeket és videókat (pillanatfelvételeket) küldjenek más felhasználóknak. Ellentétben az SMS-ben vagy e-mailben küldött fotókkal és videókkal, a Snapchaten elküldött képek a megtekintésük után másodpercekkel eltűnnek. A Snapchat bizonyos kockázatokkal jár, ezért fontos, hogy tisztában legyél a működésével.

Te is szorongsz, ha a pénzről van szó?
#szorongás
2023.09.05.

Te is szorongsz, ha a pénzről van szó?

Nem kell, hogy valaki átlag feletti bért keressen ahhoz, hogy szorongjon anyagi helyzete miatt, sőt, még rendszeres havi jövedelem sem kell hozzá. Az utóbbi években egyre növekvő problémát jelent a fiatalok körében is a krónikus stressz és a pénzügyi szorongás.

Testképzavarok
#testképzavar
2023.08.26.

Testképzavarok

Légy őszinte: te tudsz bűntudat nélkül enni, és elégedetten felállni az asztal mellől? Reméljük a válaszod: igen. A médiában sugallt üzenet, miszerint csak a karcsúság jelentheti a szépséget és a sikert elsősorban a te korosztályod étkezési szokásait befolyásolja károsan. Emiatt fiatal lányok és nők - sőt napjainkban már a fiúk, férfiak - tízezrei szenvednek a táplálkozási és testképzavarok miatt.

Kiközösítés: azok az átkozott klikkek!
#kiközösítés
2023.08.12.

Kiközösítés: azok az átkozott klikkek!

Egy közösségben óhatatlanul alakulnak ki kisebb-nagyobb csoportok. Miért állnak egymással szemben bizonyos klikkek? Miért nem lehet egy osztály egységes? Hogyan lehet megbirkózni a kiközösítéssel?

Mi a zombieing?
#zombieng
2023.06.05.

Mi a zombieing?

"Emlékszel a ghosting-ra? Igen, az a bosszantó randevúzási trend, ami azt jelentette, hogy a nem elkötelezett szerelmesek úgy érezték, rendben van, ha néhány randevú után felszívódnak, és nem válaszolnak az üzenetekre. Nos, itt az újabb randevúzási trend. A zombieing, vagyis az, amikor a felszívódott randipartnerek visszatérnek, és magyarázat nélkül újra megjelennek egy pimasz mizu-val.

Hogyan hat a FOMO a tizenévesekre és a fiatal felnőttekre?
#fomo
2023.05.18.

Hogyan hat a FOMO a tizenévesekre és a fiatal felnőttekre?

Teljesen lemaradtál! Ez a mondat sokkal több félelmet kelt sok tinédzser szívében, mint szinte bármi más. Sőt, néhány tinédzsert annyira zavar, hogy valamiről lemaradnak, hogy még egy külön szó is van arra az érzésre, amelyet a gyomrukban éreznek ilyenkor: FOMO.

Okostelefon-függőség: hogyan küzdhető le?
#telefon
2023.04.29.

Okostelefon-függőség: hogyan küzdhető le?

Bevallom, túlságosan gyakran használom az okostelefonomat. És minél gyakrabban használom, annál gyakrabban tör rám a kényszer, hogy azonnal ellenőriznem kell, mi újság vele. Bárhol és bármikor. A fogorvosi rendelőben. Az iskolából hazafelé. Amikor dolgozom. Amikor várok a buszra. Sőt, még reggeli közben is!

Kiválthat-e betegséget a közösségi média?
#közösségi média
2023.02.05.

Kiválthat-e betegséget a közösségi média?

A múltbeli járványok közé tartoznak azok a betegségek, amelyekben az emberek hirtelen elájultak; hányinger, fejfájás vagy légszomj alakult ki; görcsös mozgás, vagy bénulás lépett fel. Napjainkban okozhatja a közösségi média ezeket a tüneteket? Hogyan függ össze?

Mi az a sharenting?
#sharenting
2022.08.27.

Mi az a sharenting?

Már az is bőven ciki volt, amikor az anyukád a meztelen baba fotóidat mutogatta a barátnőinek, de az, hogy nap mint nap saját magaddal nézel farkasszemet a szüleid közösségi oldalain, már tényleg zavarba ejtő, kínos és kellemetlen.

11 dolog, amire figyelni kell internethasználatkor
#erőszak
2022.07.09.

11 dolog, amire figyelni kell internethasználatkor

Sokan úgy gondolják, hogy az internet olyan hely, ahol következmények nélkül önmagad lehetsz, és ez nagyrészt igaz is. Az, hogy hogyan beszélsz, hogy nézel ki, vagy van-e valamilyen betegséged, nem számít internethasználat közben, nem úgy, mint a való életben.